Vraag & Antwoord

OS Windows

Persoonlijke map/wel delen via netwerk

4 antwoorden
  • Ik had deze vraag al eens in een ander forum gesteld, maar tot nu toe zonder reactie. Hopelijk kunnen jullie me helpen.... Ik heb op mijn Desktop (XP Professional-NTFS) Persoonlijke mappen staan. Deze wil ik vanaf mijn laptop (XP Home Ed.-NTFS) ook via het netwerk kunnen benaderen. Zodra ik een map echter persoonlijk maak kan ik 'em niet meer delen via het netwerk, althans niet via vereenvoudigde bestandsdeling. :cry: Is dit misschien wèl mogelijk via de NTFS beveiligingsinstellingen?
  • Waarom gebruik je dan vereenvoudigde bestandsdeling? Je kan dit uitzetten in de mapopties. Denk wel om de NTFS-rechten op het tabblad beveiliging. Als een map gedeeld is kun je op de share rechten gaan zetten. Zelfs als deze share voor iedereen volledig toegankelijk is, kan het zijn dat gebruikers er niet in komen omdat er ook NTFS-rechten zijn uitgedeeld.
  • [quote:522ad85fee="Leo S"]Waarom gebruik je dan vereenvoudigde bestandsdeling? Je kan dit uitzetten in de mapopties. Denk wel om de NTFS-rechten op het tabblad beveiliging. Als een map gedeeld is kun je op de share rechten gaan zetten. Zelfs als deze share voor iedereen volledig toegankelijk is, kan het zijn dat gebruikers er niet in komen omdat er ook NTFS-rechten zijn uitgedeeld.[/quote:522ad85fee] Yep, ik weet dat ik de vereenvoudigde bestandsdeling kan uitzetten en dat ik dan de NTFS rechten kan instellen. Ik weet alleen niet HOE ik die rechten dan zodanig moet instellen dat alleen ikzelf, en niemand anders, via het netwerk deze map kan benaderen.
  • Rechten hangen aan een gebruikersnaam. Je kan dus gewoon per gebruiker selecteren wat wel en wat niet mag. Het is overigens niet zo dat je alleen maar te maken hebt met NTFS-rechten. Zoals je uit mijn vorige posting kan opmaken heb je zowel NTFS- als share-rechten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.