Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

een .chk bestand terug halen

None
4 antwoorden
 • mijn vraagje luid… op een win95 bak zijn een zooitje word files voetsie gegaan. ze zijn niet meer terug te vinden nergens ook geen backup files. en geen temp files.

  maar nu denk ik dat scandisk ze verwijdert heeft omdat tussen alle file***.chk bestanden 1tje staat van 8MB ! komt ongeveer overeen met alle bestanden die pleite zijn.

  ik heb al geprobeert met

  [code:1:181141b4ad]scandisk /undo c:\file011.chk" [/code:1:181141b4ad]

  maar dan zegt hij ongeldig drivespace bestand. Dus mijn vraag luid

  hoe haal ik een .chk bestand terug !?
 • Probeer es de extensie te veranderen naar .doc
  Als je geluk hebt opent hij het document, anders zit er volgens mij niks anders dan het bestand te openen in kladblok en alle tekst eruit te kopiëren.
  Je zegt dat het bestand +/- 8 MB is, dus er zitten wat plaatjes in. Die krijg helaas dan niet meer terug
 • het er zitten als het goed is een stuk of 50 word bestandjes in. en chk is een volgens mij een gecomprimeerd bestand dus er uit knippen is niet mogelijk.. wel voor de zekerheid geprobeerd maar is 460 paginaas aan onzin ..

  maar als scandisk files aan kan maken moet hij ze toch ook terug kennen zetten of een ander programma ??
 • Was 't maar waar….!
  Dit is nog nooit mogelijk geweest; good old DOS schreef .chk bestanden weg na een chkdsk /f, wat overeenkomt met de uitvoering van scandisk.
  Allerhande "lost clusters" e.d. worden weggeschreven naar 1 of meerdere .chk files.
  Het kan zijn dat er in 1 .chk file restanten aanwezig zijn uit div. applicaties. Zo kunnen in 1 .chk file restanten bestaan uit (b.v.) een Excel file, een Word file en noem maar op.
  Soms kan de gebruiker er nog iets mee voor zover 't "leesbare" tekst betreft….. En anders….: helaas pindakaas!
  Groet,
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.