Vraag & Antwoord

OS Windows

NTFS Encrypted files niet meer te openen na her-installatie

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb 1 folder "Encrypted" (een optie van NTFS) om te voorkomen dat collega's in mijn prive files zitten te neuzen. Nu moest ik XP opnieuw installeren maar daarmee kan ik nu zelf ook niet meer bij mijn versleutelde bestanden. Ik log in onder dezelfde naam, zelfde password als voorheen.
  Ik kan de folder wel openen en de files bekijken maar ik kan ze niet openen, kopieren of verplaatsen (naar een FAT32 partitie bijv.)
  Ik heb ook al gebrobeerd om via Linux (Knoppix) de beveiliging te omzeilen maar Knoppix blijkt de rechten te erven vanuit NTFS.

  Heeft XP of W2000 een mogelijkheid de beveiliging ongedaan te maken of is er een mogelijk via Linux? Iemand de winnende tip?

  Ik heb 2 partities. De versleutelde folder staat op de 2e NTFS partitie. XP draait op de 1e partitie ook onder NTFS.

  Thanx!
 • NTFS rechten hangen vast aan een SID (Security Identifier). Ieder account heeft zo'n SID en deze is dan ook uniek. Bij een herinstallatie krijg je ook een andere SID, zelfs als de gebruikersnaam en wachtwoord hetzelfde is als voorheen. Je kunt deze bestanden dus niet openen.

  Als administrator heb je echter de optie om eigenaar te worden van bestanden op je harde schijf. Als owner kun je de bestanden weer decrypten. Klik in het tabblad security (waar je de NTFS-rechten zet voor de betreffende map) op de knop advanced. Bovenin zit een tabblad owner en hier kun je instellen wie de eigenaar is van bestanden in deze map.
 • Hoi,

  Je had de sleutel moeten bewaren. Als je dat niet gedaan hebt, dan kan je NOOIT meer deze bestanden bekijken. Hier is beslist geen oplossing voor (kijk ook maar even op www.win2kwereld.nl).

  Daarvoor is juist deze beveiliging bedoeld, sleutel in vervolg dus apart veilig stellen, zie hiervoor ook op win2kwereld hoe dat te doen cq bij Microsoft.

  Groet,

  Chris
 • Ik weet inmiddels meer..
  Je kunt met de recovery agent een andere certificaathouder rechten geven om een encrypted folder te decrypten. Is niet eenvoudig als je nog niet thuis bent in certificaten etc. maar er is hoop!

  Meer info hier:
  www.miketribe.com/W2Kresources/ downloads/encryption.pdf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.