Vraag & Antwoord

OS Windows

Mp3tjes branden met Nero geeft probleempje

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Als ik een CD met MP3tjes brand in Nero, geeft dat problemen, want dan komen er in sommige Mp3tjes piepjes. Gewoon in het geluidsbestand, onder het afspelen, hoor ik dan ineens een piepje. Dat stoort best wel. Als ik die MP3tjes op m'n harde schijf afspeel (voordat ik ze gebrand heb), heb ik dat probleem niet. Hoe komt dit? Wat kan ik hieraan doen om dat op te lossen? Supersnel branden doe ik niet (8x, valt wel mee vind ik). Wie kan mij een oplossing geven??? Of komt dit vaker voor met Nero??? Ik denk niet dat het aan de brander ligt, want als ik met een Benq brander of met een Sony brander brand, heb ik hetzelfde probleem

  CD-brander: Benq 48x16x48 / Sony (model weet ik niet, zat in Aldi-computer van een jaar geleden, is 24x branden, 48x lezen)
  Programma: Nero (5.zoveel)
  Besturing: Windows 98 (bij Benq) en Windows XP (bij Sony)
 • en je hebt de nieuwste nero versie, en GEEN demo, maar volledige versie?
  krijg je geen foutrapport na afloop, of zegt hij dat het branden goed is gegaan?
  aan de mp3's ligt het zeker niet? en ook niet aan de brander?
  dan moet het dus aan nero liggen, (zie hierboven), maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. brand eens met een ander brandprogramma voor muziek.
  of, wat me sterker lijkt, is dat je programma's mee hebt draaien.
  tijdens het branden: alles uitzetten, wat rechtsonder meeloopt.
  of probeer eens in de veilige modus op te starten. (of je dan kan branden weet ik niet.) msn messenger is soms de boosdoener.
  succes,
  jules
 • Oke, zal eens kijken of dat werkt. Bij mij staat er in de Systemtray wel veel aan als ik brand, dus misschien dat er op de achtergrond veel meedraait (geeft ook een hele waslijst als ik de taskmanager bekijk). misschien dat het daaraan ligt. Heb gewoon een legale, volledige versie van Nero die bij mijn brander werd geleverd. Daar ligt het dus niet aan. Heb verder ook geen problemen met andere bestanden op CD branden. Misschien dat ik nog wat langzamer kan branden. 'k Ga eens kijken of het lukt.
 • Ik gebruik Winamp om al mijn MP3-bestanden in te laden, dan de output-plugin te selcteren die de boel omzet naar *.WAV-bestanden en vervolgens deze *.WAV-bestanden op cd zetten. Het duurt wat langer en het kost wat meer (tijd en ruimte) maar de kwaliteit is dan ook stukken beter.

  Leuke bijkostigheid is dat dergelijk Equalizar instellingen van Winamp meegnomen worden in het omzetten van de MP3's naa WAVES, wat de kwaliteit weer te goede komt.
 • oke, misschien dat ik dat ook eens zou kunnen proberen. Maar het voordeel van mp3 is natuurlijk dat het juist zo compact is. Gooit er zo'n seedee met 150 nummers in en je kunt weer een poosje zitten zonder een nieuwe cd erin te gooien en het kost meer seedees. Nadeel is natuurlijk dat een mp3tje veel gevoeliger is voor foutjes in de seedee, want de track is veel korter, dus een krasje kun je horen en daarom denk ik eigenlijk ook dat ik die foutjes hoor. Dus ik ga die nummers waarin ik dat hoor denk ik maar eens even als gewone audioseedee branden en kijken of tie het dan niet doet. Dan weet ik genoeg. tmaakt trouwens ook niet uit of ik in linux of in windows brand, want hij geeft in beide gevallen op hetzelfde tijdstip in hetzelfde nummer een fout. Als ik in winamp of XMMS draai, hoor ik die fout niet. hoe het komt, weet ik niet, maar ik ga eens een gewone seedee maken van die 'foute' nummers om te kijken of hij die fouten dan ook weergeeft.
 • Maar als ik het allemaal goed begrijp brandt je in NERO dus op de optie DATA om de MP3's op cd te krijgen zonder dat ze worden geconverteerd naar Wave. Dat is anmelijk wel de bedoeling!
 • Ja ja, ik brand ze wel als data, dus niet als *.cda. Het probleem is alleen dat als ik die mp3tjes op de harde schijf heb staan en dan met winamp draai (of XMMS in Linux of MMJB in win/linux), ik dan geen problemen heb met allerlei storende piepjes. Als ik diezelfde mp3tjes dan op CD brand, krijg ik wel piepjes in sommige nummers en dat vind ik storend, want dan kan ik 1) heel de tijd naar minder aangename nummers luisteren en 2) die mp3tjes moet ik dan nog steeds op m'n HD laten staan, omdat die vanaf CD mp3tjes zijn met fouten erin. Dus ik kan die niet gebruiken om die vanaf CD opnieuw te kopieren. Dat gaat dan natuurlijk fout, want die zijn niet meer honderd procent ok.
 • O ja, het gaat bij mij trouwens echt gericht op mp3tjes, want ik kan (voorzover ik weet) geen wave op m'n stereo draaien. Daarom gaat het dus echt om mp3tjes. Anders kan ik natuurlijk net zo goed ipv wave een gewone audiocd maken, want dat is dezelfde kwaliteit als wave.
 • Elke stereo werkt met het WAVE-formaat. Elke 'normale' stereo draait WAVE bestanden. Het punt is alleen dat WAVE-bestanden softwarematig gecodeerd worden naar *.cda bestanden. *.CDA is echter GEEN indeling! Als u een een cd pakt (normaal audio) zou je alle nummers - dus alle *.cda-bestanden - op een enkele diskette kunnen zetten. Toch kan je ze dan uiteraard niet afspelen. Als ze op CD-R staan zijn het WAVE-files, maar wel gecodeerd als CDA-files.

  MP3 is een heel ander verhaal, dat is bestandstechnisch niets meer en minder dan een MPEG formaat, MPEG3. Dat is dus DATA.
 • neem de laatste nero.
  idd als je alles als mp3 wil branden dan doe je dat door ze als data te branden.
  brand eens op een lagere snelheid .
  probeer eens een ander merk cd-r.
  zet virus scanner en scherm beveiliging uit.
  dan gaan met die banaan :lol: :lol:
 • Je kan ook eens met een ander brandprogramma proberen, zoals WinOnCD of iets dergelijks.

  Yes man, Plextor en LoieOn hebben mooi spul. Ik heb zelf de 40x van Plextor als default brander en in mij andere systeem de 48x van LiteOn. Mooi spul ja, maar ga toch voor plextor…
 • /offtopic

  Al kijk ik naar de prijs/kwalitieit tussen de 2, dan toch een Lite-On :D
 • Da's duidelijk. Ik heb het als gewone audiotracks (dus als wave, dat je in de compu als *.cda ziet) gebrand. Dan absoluut geen problemen, maar eerst wel even geconverteerd naar wav. Verder kan ik die piepjes nu ook uit de mp3tjes halen, want dan moet ik ze gewoon eventjes terug zetten naar wave en dan vervolgens in een andere bitrate zetten. Dan helemaal geen problemen. Dus 't is al opgelost.

  over die merken van Cd-branders heb ik niet zoveel verstand. Ik heb een Benqtje en dat bevalt me wel. Weinig problemen mee en ik kan die onder windows en linux gebruiken. Dus da's ook geen probleem.

  Maar in ieder geval bedankt voor de adviezen. Weten we er nu iets meer van.
 • Prijs / kwaliteit: LiteON
  Kwaliteit: Plexor

  Alhowel LiteON steeds dichter in de buurt komt van…..
 • [quote:9ce464495a="my009054"]Je kan ook eens met een ander brandprogramma proberen, zoals WinOnCD of iets dergelijks.

  Yes man, Plextor en LoieOn hebben mooi spul. Ik heb zelf de 40x van Plextor als default brander en in mij andere systeem de 48x van LiteOn. Mooi spul ja, maar ga toch voor plextor…[/quote:9ce464495a]eff of topic.
  ik had een plexwriter en een ultraplex40 max scsi maar ja dat is kapot .
  toen overgestapt op Lite-On.
  vandaar mijn naam :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.