Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

nog steeds missende schijfruimte na converteren FAT -> NT

Binary
11 antwoorden
 • Ik heb onlangs XP geïnstalleerd op een schone pc. Na installatie bleek er veel volume weg te zijn, hij gaf aan maar 2 GB volume te hebben terwijl ik er 17 moet hebben.

  Het bestandssysteem was FAT, maar na converteren naar NTFS is deze schijfruimte nog niet terug.

  Hoe krijg ik mijn schijfruimte terug?

  Ellen
 • Doe eens dit, [b:41d51f326d]Deze Computer[/b:41d51f326d] -> [b:41d51f326d]rechtermuisnkop[/b:41d51f326d] -> [b:41d51f326d]Manage[/b:41d51f326d] -> [b:41d51f326d]Disk Management[/b:41d51f326d], maak hier een afbeelding van met [b:41d51f326d]Alt + Print Screen[/b:41d51f326d] en plaats deze ter inzage ergens op het net (plaats de URL hier).

  Voorbeeld URL (werkt wel): http://members.home.nl/ajjs/manage.png
 • Ik heb diskmanagement bekeken, maar kan hier geen afbeelding van maken.

  Ik zal een beschrijving geven (ik heb maar 1 schijf):
  Schijf 0 standaard 18,64 GB On line
  C:2,00 GB NTFS In orde (systeem)
  16,64 Niet toegewezen

  Die 16,64 mis ik dus…
  Ellen
 • Er zijn 3 manieren om dit oplossen:
  1. Bestaande partitie verwijderen en een nieuwe NTFS partitie van 19 Gb aanmaken
  2. De ongebruikte ruimte gebruiken om een 2e aparte partitie aan te maken (maar dan heb je maar een 2 Gb C-schijf)
  3. Met een programma als Partition Magic de bestaande partitie vergroten tot de volledige beschikbare ruimte.
 • [quote:46a54e490d="Binary"]1. Bestaande partitie verwijderen en een nieuwe NTFS partitie van 19 Gb aanmaken.[/quote:46a54e490d]

  Hoe doe ik dat?

  Ik heb geen partition magic, hoe kom ik daaraan?

  Ellen
 • Partition Magic is commerciële software.
  http://www.powerquest.com/
 • [quote:73d00066e7="E.Dijkstra"]Hoe doe ik dat?[/quote:73d00066e7]

  Booten vanaf WinXP CDROM, in het partitiescherm de bestaande partitie verwijderen. Daarna nieuwe partitie maken van de volledige ruimte en kiezen voor NTFS (Snel). Daarna Windows opnieuw installeren.
 • Je kunt ook het shareware progje BootIT Next Generation gebruiken. Dit programma kan ook resizen. Zoek er even naar op http://www.google.nl
 • Uuh, toch niet voor NTFS partities toch? Voor FAT partities zeker de moeite van het proberen waard (is tenslotte "gratis"). Maar voor de rest lijkt het me niet geschikt.

  EDIT: Correctie. Ik had het uitgeprobeerd op een PC met alleen FAT32 partities (geen Convert, geen vermelding van NTFS te bekennen). Hetzelfde op een PC met NTFS partities geeft wel mogelijkheid om NTFS te resizen (heb het verder niet uitgevoerd), dus blijkbaar toch ook voor NTFS resizen geschikt.
 • Het programma kan inderdaad met zowat alle bestandssystemen overweg, incl ntfs. Je moet bij 'sliden', het zgn verplaatsen v.e. partitie wel uitkijken dattie goed gedefragmenteerd is, want anders kan het mis gaan. Heb ik s een keer al mn files mee verloren :evil:
 • [quote:cb37f39c4e="Binary"] Booten vanaf WinXP CDROM, in het partitiescherm de bestaande partitie verwijderen. Daarna nieuwe partitie maken van de volledige ruimte en kiezen voor NTFS (Snel). Daarna Windows opnieuw installeren.[/quote:cb37f39c4e]

  Hoe kom ik in het partitiescherm?
  Moet ik windows echt opnieuw installeren? Of kan ik upgraden zonder al mijn bestanden te verliezen?

  Ellen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.