Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

ander opstratscherm win 98

None
9 antwoorden
 • Ik heb een pentium 2 met win 98.
  bij netwerk inloggen krijg in zo'n saai inlog scherm.
  bij win xp kan je de gebruikers naam aanklikken.
  weet iemand hoe ik dit onder win98 ook kan instellen?
  greetz,
  Koen
 • [quote:e9b14ebb03="koene"]Ik heb een pentium 2 met win 98.
  bij netwerk inloggen krijg in zo'n saai inlog scherm.
  bij win xp kan je de gebruikers naam aanklikken.
  weet iemand hoe ik dit onder win98 ook kan instellen?
  greetz,
  Koen[/quote:e9b14ebb03]Nee, is niet mogelijk onder W98.
 • ik heb gehoord dat het wel kan………
 • Voor 95 ging het zo:

  Windows Shutdown of opstart-schermen
  wijzigen
  Als je windows afsluit, dan na elkaar twee schermen (één met
  een windows logo en één met de melding dat u nu de computer
  kunt afsluiten) en zo zelfde scherm krijg je wanneer je windows
  opstart. Als je hier bijvoorbeeld zelf een eigen scherm wilt
  maken, maak dan zelf 3 afbeeldingen en sla deze op als bmp
  bestand. Hernoem vervolgens de zelf gemaakte bestanden
  naar:logo.sys, logos.sys en logow.sys. Ga naar de windows
  directory C:\windows en vervang de bestanden die daar al
  staan voor de zelf gemaakte.

  Misschien dat dit ook werkt voor 98?
 • Even voor de duidelijkheid, dit inlogscherm wil niet onder 95/98/ME of 2K:

  [img:975345c392]http://betatester.tin.it/images/dg6-windowslogon.gif[/img:975345c392]

  Dit is XP geheel eigen.
 • Shame on me: vergeet mijn post. :oops: :oops:
  ODF heeft gelijk: dit lukt niet.
 • Niet waar! Onder W95 en 98 kan het inderdaad niet, maar onder Windows 2000 kan je een optie van de kernel aanpassen, waardoor je de achtergrond alsmede het inlogscherm aan kan passen. Nou is er een programmaatje die dat inlogscherm laat doorverwijzen naar een *.exe bestand wat het inlogscherm is. In dat geval kan hetw el, maar moet je wel de naam van het programma weten :oops:

  Maaruh, in XP kan je wel dat inlogscherm uitzetten ne terug naar de W2K-style… Dat iis natuurlijk veel sneller, beter blahblahblahblah
 • [quote:743755cb25="my009054"]Niet waar! Onder W95 en 98 kan het inderdaad niet, maar onder Windows 2000 kan je een optie van de kernel aanpassen, waardoor je de achtergrond alsmede het inlogscherm aan kan passen. Nou is er een programmaatje die dat inlogscherm laat doorverwijzen naar een *.exe bestand wat het inlogscherm is. In dat geval kan hetw el, maar moet je wel de naam van het programma weten :oops:

  Maaruh, in XP kan je wel dat inlogscherm uitzetten ne terug naar de W2K-style… Dat iis natuurlijk veel sneller, beter blahblahblahblah[/quote:743755cb25]In W2K wel dus dat wist ik niet :-? :wink: , maar het aanpassen van de kernel is wel tricky. Maar graag wat meer uitleg hierover [b:743755cb25]my009054[/b:743755cb25] want mijn nieuwschierigheid is geprikkeld.
 • Ik meen me te herinneren dat in een computer totaal van enkele weken/maanden geleden heb gelezen hoe het precies moest. Er stond namelijk een hele beschrijving in hoe je in Windows XP eigen inlogscherm kan maken (dus niet via kant-en-klare downloads, maar helemaal zelf) In datzelfde boek staat bij de problemen/vragen-sectie hoe je dat in W2K in kan stellen, op vraag van ene meneer die dat graag wilde op zijn werk en hier zijn bedrijfslogo's te maken.

  Dat doe je namelijk door in dat bestand (wat je kan openen met een bepaald van internet te halen programma) de JPG-files aan te passen. Als je nou op je harddisk een *.exe bestandje zet (of ander uitvoerbaar bestand) en je geeft in dat dat je *.jpg-file is, trapt Windows hierin en geeft hij dit weer. Dat van internet gedownloaden programma zorgt er tevens voor dat je je eigen jpg-files kan erinzetten i.p.v. de standaard van XP.

  Ik weet ook dat o.a. Hewlet Packard met zijn systemen daar gebruik van heeft gemaakt. Die hadden op Windows 2000 systemen hun eiegn opstartlogo gezet en toen al een soort van 'Welkomstscherm' met alle gebruikersgezichten.

  NB. Ik heet Michael (Dekkers) en mijn loginnaam is ondebruikelijk getiteld my009054. Ik ben eigenlijk meer voor Linux, maar omdat ik niet wist wat te doen vanavond ben ik maar eens op het Windows forum gaann zitten klooien, en ik moet zeggen dat het me wel bevalt, dus misschien zal ik hier meer komen.

  Als jullie daar geen bezwaar tegen hebben natuurlijk :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.