Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Windows 98se]Register problemen... HELP!

wally
10 antwoorden
 • Deze vraag komt vaak in het forum voor maar ik heb nog nooit het antwoord kunnen vinden.
  Bijna elke keer als ik mn computer opstart krijg ik de mededeling dat mn register is beschadigd. Dan moet ik de computer opnieuw starten waarna ik een scandisk-achtig programma krijg die een backup van het register terug zet. Ik was hier aardig zat van, dus toen heb ik de c: geformatteerd en windows er weer op geinstalleerd.
  Een tijdje heeft dit geholpen (amper 2 dagen) en nu krijg ik elke keer weer de schermen van de fouten.
  Ik heb gelezen op het forum dat dit kan ontstaan door een defect ram-geheugen. N.a.v. dat heb ik mn computer leverancier (NoRRoD) ge-emaild met de vraag of ik een nieuw ram bar kan krijgen want mn computer komt uit oktober en dit is binnen de jaar garantie. Van hun moest ik een programma'tje downloaden, genaamd Memtest, vanaf www.memtest86.com. Dit programma heb ik gerund zoals het moet. Alleen heb ik geen tijd om de hele 4 uurige (!) test te voltooien maar volgens NoRRoD detecteerd het programma de aanwezige fouten binnen 30minuten. Dit heeft het programma niet gedaan. Dus reen kapot ram geheugen?
  Wat moet ik nu doen. Kan het de software zijn die ik run?
  Of is het toch iets anders. svp help me met dit probleem want het is een doorn in 't oog!
 • Na dat je de C: schijf hebt geformateerd,welke programma,s heb je toen geinstallerd?
 • nou ff kijken
  [list:9ce0be836e]
  WinZip
  WinRar
  Alle drivers (moet ik die ook opnoemen??)
  ZoneAlarm Pro
  Norton AntiVirus 2000
  WinAmp 2.80
  PSP 7.02
  Real Player 6
  ACDsee 3.0[/list:u:9ce0be836e]
 • dit is een zeerr bekende fout.
  bij mij ook heel veel elende veroorzaakt.
  ik heb toen het volgende gedaan:
  ik ben naar ms-dos gegaan(start\afsluiten\opnieuw opstarten in ms-dos modus.
  doe dit.
  typ dan scanreg
  estore dan kan je n goed register terug zertten wat gebackupt is.
  werkt dit niet, maak dan een nieuw register aan onder ms-dos typ dan scanreg /fix
 • Je kan ook de Windows 98SE cd er nog eens inpompen en dan eroverheen installeren. Je behoudt dan je bestanden en je register wordt gerbuild. Dat werkt prima en kan soms nog de snelheid voordelig beinvloeden ook!

  Verder moet je altijd als je Windows installeert via het programmaatje msconfig.exe een reservekopie van je register maken en deze bij dergelijke problemen terugzetten…
 • er over heen halen heeft geen zin, scanreg /fix ook niet. ik blijf de problemen houden… :S
 • Registerfouten duiden inderdaad vaak op geheugenproblemen. Zou toch memtest maar eens een nachtje laten ratelen. Wat voor merk/type geheugen heb je? Is je systeem ook overgeklokt? Je zou je harddisk ook nog eens kunnen testen, de registerbestanden kunnen ook door een niet goed functionerende schijf beschadigd raken.
 • Als je windows 98 werkelijk er al overheen hebt gegooid en je houdt nog steeds de regsiterproblemen, kun je beter even formatteren. Je maakt mij niet wijs dat je de regeditor nog gefixt krijgt als zelfs windoos met zijn install dat al niet meer kan…
 • ik weet zo niet welk merk hardeschijf ik heb. ik zal wel even hier thuis na vragen naar de nota, daar azl het opstaan.
  en in mn lange verhaal stond ook dat ik al de c: heb geformarteerd en win er opnieuw heb opgezet..
 • Als je geheugen kapot of corrupt was geweest had je m.i. geen twee dagen goed kunnen draaien? Volgens mij zit de kern van je probleem heb erin dat er op je hdd een paar clusters dwars liggen. heb je al eens geprobeerd om je hdd VOLLEDIG te formatteren. Dus eerst alle partities met FDISK verwijderen en dan opnieuw partitioneren, herstarten, en dan VOLLEDIG formatteren? Dus niet met optie /q of /s Dat zou toch m.i. de oorzaak moeten zijn.

  Misschien kan je eens Windows 2000 of XP proberen, die ondersteunt NTFS. Misschien is dat een optie, daar NTFS minder gevoelig is voor schijwijzigingen. Ik denk dat dat een oplossing van je probleem is en dat geheugen weinig nu heeft?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.