Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

W2000 over W2000 kan dat?

None
7 antwoorden
 • W98 kon je over de (beschadigde) W98 heen installeren.
  Kan dat bij W2000 ook? Hij zegt dat alle programma's dan opnieuw geinstalleerd moeten worden.
  Ik denk dus dat het niet kan. Zou wel jammer zijn.
 • Ik dacht dat er zelfs een repair-optie bij zat, dan moest je ergens op 'R' drukken, maar ik weet het niet zeker
 • Een aantal programma's hoeft niet opnieuw te worden geïnstalleerd, andere juist wel. Heel verwarrend, en ik heb het 'opgelost' door Windows te installeren op een C-partitie, alle andere programma's (behalve Norton AntiVirus, een eigenwijs programma… wil alleen op de systeempartitie) op de D-partitie, en alle gebruikersgegevens op de E-partitie. In dat geval wil het nog wel eens meevallen - je installeert Windows over zichzelf heen, en test de programma's één voor één of ze nog goed werken: zo niet, dan het programma ook over zichzelf heen installeren - gebruikersinstellingen blijven tien tegen een behouden.
 • ja, er zit 'n R repair optie bij de setup maar die lost lang niet alle windows beschadigingen op.
  Bij mij blijft W2000 hangen bij het opstarten tijdens het weergeven van de witte balk onder. Hij begin met de balk van links naar rechts, ongeveer 30% loop ie door dan zwart scherm en niets meer.
  Dus wilde ik W2000 opnieuw erover heen installeren, maar helaas dus.
  Zal dus alle programma's opnieuw moeten installeren…….wat 'n gedoe zeg.
 • Booten van win 2000 cd. Op een bepaald moment krijg je een scherm waar je kan kiezen voor een herstelinstallatie of een nieuwe installatie. Kies voor een nieuwe installatie. Wanneer de gebruikersovereenkomst verschijnt druk je op F8 om hiermee akkoord te gaan. Windows zoekt nu naar bestaande windows versie . Zorg dat je win2000 installatie geselecteerd is. Druk vervolgens op R om je windows te repareren.
 • Ja, maar die R hielp dus niet, vandaar dat ik eigenlijk graag W2000 over de beschadigde W2000 heen had willen installeren. De R doet dat niet en 'n nieuwe installatie heeft tot gevolg dat je je programma's opnieuw moet installeren vanwege het verknallen van je originele register denk ik.
 • [quote:56654acab8="hny"]ja, er zit 'n R repair optie bij de setup maar die lost lang niet alle windows beschadigingen op.
  Bij mij blijft W2000 hangen bij het opstarten tijdens het weergeven van de witte balk onder. Hij begin met de balk van links naar rechts, ongeveer 30% loop ie door dan zwart scherm en niets meer.
  [/quote:56654acab8]
  1. En je hebt echt niets aan je systeem veranderd (software installatie, driver update,windows update,crash)?
  In dat stadium wordt volgens mij al je hardware gedetecteerd en alle drivers geladen.

  2. Er is volgens mij ook nog een opstartmodus waarin zo weinig mogelijk drivers geinstalleerd worden. (F8 ofzo bij het opstarten.)

  3. Maak een nieuwe regel aan in boot.ini, zodat je mogelijk kunt zien waar het mis gaat:[code:1:56654acab8]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional sos" /fastdetect /sos[/code:1:56654acab8][quote:56654acab8="hny"]
  Dus wilde ik W2000 opnieuw erover heen installeren, maar helaas dus.
  Zal dus alle programma's opnieuw moeten installeren…….wat 'n gedoe zeg.[/quote:56654acab8]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.