Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie Wanadoo Cable

Anoniem
its-me
5 antwoorden
 • 't Was weer een avontuur deze week!

  Geprobeerd Wanadoo cable te installeren op een computer met w98se. Eerst de bijgeleverde netwerkkaart gemonteerd en geinstalleerd en daarna de bijgeleverde cdrom opgestart. Kan niet misgaan……………

  Alleen kreeg ik natuurlijk geen internetverbinding. De-installeren en opnieuw proberen……….. Weer niets. Gelukkig hebben ze een helpdesk. Die kwam er helaas ook niet uit. Opnieuw verwijderen en opnieuw installeren was hun beste advies. O nee, het mooiste was om m'n analoge modem verbinding even te verwijderen. Hierna deed geen enkele verbinding het meer. Schijnbaar verandert die installatie een aantal instellingen die niet zo 1-2-3 meer terug te draaien zijn. Ook huisnetwerkje lag op straat, en m'n computer ook bijna……… Wat een ellende.

  Uiteindelijk alle netwerkadapters verwijderd, netwerkkaarten allemaal verwijderd en alleen de modem verbinding laten staan. Ja, nu kreeg ik wel verbinding maar na het inloggen en kontakt maken bleef het scherm leeg. De verbinding maakte wel het "handshakeverificatieprotocol" maar geen tcp/ip. Alle instellingen een aantal malen opnieuw bekeken en ev. opnieuw geinstalleerd maar mooi niets.

  Alles doet het nu weer (m'n modem tenminste) na een her-installatie van W98. Alleen nog steeds geen kabelinternet. Weet iemand of de handmatige installatie wel werkt en of dit probleem vaker voor komt. De helpdesk weet van niets, volgens hun "kan het niet", het probleem tenminste.

  Blij dat ik dat ook weet. Heb altijd al geweten dat ik achterlijk was.
 • Tja, bekend probleem. Toen ik onder W98 ook op de kabel wil;de heeft het ook even geduurd en was de helpdesk ontoereikend. Heb toen als volgt opgelost, d.w.z. bij gebruik zwart modem. Voor wit modem weet ik niet of dit werkt.

  Installeer je netwerkkaart en laat de daarbij behorende drivers vanaf diskette. Dan rebooten en vanaf de Wanadoo scijf de map NTS zoeken. Deze software installeren. Rest is niet nodig. Dan je snelkoppeling aanmaken en de zaken goed invullen. Dan zou het moeten werken. Kan helaas niet meer naspelen want ik zit inmiddels op XP.

  Den er wel aan dat als je hebt ingelogd en de verbinding wordt niet correct verbroken dat je wel een kwartier moet wachten voordat het weer mogelijk is.

  Succes
 • Ik ga volgende week inderdaad een nieuwe poging wagen, gebruik dan wel de handmatige installatie en niet meer de schijf. Inderdaad eerst de netwerkkaart installeren. Volgens mij hoef ik ook alleen de wanadoo/prvinf (?) adapter te installeren en daarna handmatig de verbinding instellen. Het is trouwens een wit Motorola modem.

  Hou je op de hoogte!

  Hoe bedoel je dat met: als de verbinding niet correct wordt verbroken moet je een kwartier wachten?
 • Als je verbinding niet via de optie verbreken in het incoontje op je rechtertray plaatsvind blijf je nog enige tijd op de server "actief" totdat er geconstateerd wordt dat de verbinding echt verbroken is en dan wordt een reset gedaan. Daarna kan je weer inloggen. Mijn ervaring is dat dit gemiddeld een kwartiertje duurt.
 • [quote:64b3334531="PC1"]Als je verbinding niet via de optie verbreken in het incoontje op je rechtertray plaatsvind blijf je nog enige tijd op de server "actief" totdat er geconstateerd wordt dat de verbinding echt verbroken is en dan wordt een reset gedaan. Daarna kan je weer inloggen. Mijn ervaring is dat dit gemiddeld een kwartiertje duurt.[/quote:64b3334531]

  Klopt, een rotte eigenschap van Wanadoo. Dit geldt ook voor het Com21 modem.
  Tip zet er een router tussen. Kan je een netwerk bouwen en je hebt geen ongemak meer als je per ongeluk verkeerd ben uitgelogd. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.