Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win 98 en xp

stronger
8 antwoorden
 • nu heb ik naast windows 98 ook xp op mijn pc.
  98 op c, schijf en xp op d, schijf maar nu had ik alles al geinstaleerd onder win 98.
  zoals office 2000 en meerdere programma's maar die kan ik in xp nergens weer vinden.
  als ik in xp bijv outlook wil openen (geen outlook expres) dan vraagt hij om een setup van dat programma.
  wie kan mij helpen
 • kan windows uberhaupt wel gebruik maken van de partitie voor windows 98?
  anders moet je hem op de windows xp partitie nog een keer instaleren
 • dat dacht ik zelf ook maar hoopte dat dat niet hoefde en dat het iets sneller ging door inporteren o.i.d
  maar anders zit er niets anders op


  toch bedankt.
 • [quote:6cd86114aa="computer_nerdo"]kan windows uberhaupt wel gebruik maken van de partitie voor windows 98?[/quote:6cd86114aa] Dat kan wel, maar of dat verstandig is? Dat is weer wat anders. Sowieso zul je Office voor W98 en W2000 apart moeten installeren. Vroeger adviseerde Computer!Totaal om tenminste 3 partities te maken: 1 voor W98, 1 voor W2000 en 1 voor programma's. TJa, dat ging mijzelf te ver. Maar ook toen werd gezegd dat tweemaal installeren nodig was. Met Outlook heb je nog wel een ander probleem, de Outlook bestanden staan in W98 op een andere plek dan onder W2000 of WXP. Iets vergelijkbaars geldt voor zelfgemaakte sjablonen e.d.
 • ….als je de mail en de data op een aparte partitie zet kun je van den gebruik dezelfde bestanden gebruik maken onder xp en 98…
  Het is gewoon een kwestie van de plaats van de bestanden van Outlook aanpassen, voor Outlook gaat dat eenvoudiger dan voor Outlook Express..
  Drie of zelfs vier partities is dan erg handig en helemaal niet zoveel werk, immers in een uitgebreide/extended kunnen heel wat partities…
  voorbeeld:
  C: win98
  D: win xp
  E: programma's
  F: Gegevens
  Bij een crash van het systeem ben je zo bovendien je data niet kwijt….dus het is juit WEL verstandig om er meer energie in te steken….
  Met recovery CD's is het niet altijd eenvoudig om het zo te doen, maar het kan wel.
 • Ik gebruik al vrij veel partities (een stuk of 10). Dat bevalt mij prima. Het geeft mij veel meer overzicht over mijn bestanden. Defragmenteren gaat ook wat vlotter, verder hoeft elk station hoeft even vaak.
  Dat met Outlook ben ik nog niet volledig uit. Ik kan in Outlook XP wel de archiefmap wijzigen. Maar er wordt niet bij vermeld of de rest ook mee gaat.
 • kun je bij het aanmaken van een nieuw profiel niet de plaats van het bestand kiezen? Achteraf wijzigen moet eigenlijk ook kunnen. Kopieer je de mail eerst daar waar je het het wilt en dan even de lokatie aanpassen. Ik heb Outlook onder XP niet geinstalleerd dus kan het niet checken. Met Google?
  PS: ik ben net RH 9 aan het branden, eens kijken of het daaronder ook zo soepel gaat… helaas heb ik wat weinig tijd….
 • Een vriend van mij had dit probleem ook.

  Hij heeft een aparte 2de hardeschijf gekocht en moest alles dus ook twee keer installeren. Nu werkt het ook prima. Maar goed, kost je wel een tweede hardeschijf.

  Ik zou mezelf afvragen of je echt Windows 98 ook op dat systeem wilt hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.