Vraag & Antwoord

OS Windows

windows XP boot-probleem

7 antwoorden
  • Windows XP wil niet meer booten nadat ik freebsd5.0 heb geinstalleerd. Waarschijnlijk is de bootsector aangetast, maar fdisk /mbr werkt niet. Hoe moet ik windows xp weer laten booten zonder dat het hele systeem opnieuw moet worden geinstalleerd? En ook zonder dat je vanaf de windows-xp cd moet booten want ik kan niet vanaf die cd booten.
  • ik heb het nog niet aan de hand gehad, ik zoe proberen te booten vanaf de XP cd en dan voor repair kiezen... Welke bootmanager heb je ??
  • Om van je XP CD-rom te kunnen booten moet je: a. een originele XP CD hebben; b. in je BIOS de CD drive als 1e boot device instellen. Daarna start een automatische installetieprocedure. Kies daarin voor de R(epair)optie om XP te herstellen.
  • [quote:bee7980a0a="polinski"] Welke bootmanager heb je ??[/quote:bee7980a0a] Normaal gesproken Lilo, maar op het moment de freebsd-bootloader (welke dat ook is) of helemaal geen bootloader, want freebsd5.0 heeft de MBR overschreven.
  • [quote:ab55f089bd="benjorna"]Om van je XP CD-rom te kunnen booten moet je: a. een originele XP CD hebben; b. in je BIOS de CD drive als 1e boot device instellen. Daarna start een automatische installetieprocedure. Kies daarin voor de R(epair)optie om XP te herstellen.[/quote:ab55f089bd] Ja, maar op die manier gooit windows xp freebsd er weer af en dat moet dus juist niet.
  • Dat zou kunnen. Ik veronderstelde ten onrechte dat je dezelfde werkwijze zou kunnen volgens als bij een Windows multi boot systeem. Het is wat complexer dan dat. Ik heb eens met Google gezocht naar: "dual boot" +freebsd +XP en vond 1.850 hits. Daaruit leek deze me voor jou misschien relevant: http://www.winimage.com/bootpart.htm Zo niet, blader dan eens door de andere 1.849 hits. Succes, Ben
  • [quote:cde21e31dd="benjorna"]Dat zou kunnen. Ik veronderstelde ten onrechte dat je dezelfde werkwijze zou kunnen volgens als bij een Windows multi boot systeem. Het is wat complexer dan dat. Ik heb eens met Google gezocht naar: "dual boot" +freebsd +XP en vond 1.850 hits. Daaruit leek deze me voor jou misschien relevant: http://www.winimage.com/bootpart.htm[/quote:cde21e31dd] Ik heb het bekeken maar mijn probleem wordt er niet door opgelost. Nu boot m'n windows-xp cd overigens wel, want er was een probleem met de bios-instellingen. [quote:cde21e31dd]Zo niet, blader dan eens door de andere 1.849 hits.[/quote:cde21e31dd] Ik zal er een poging toe wagen...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.