Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Win2000] Krijg steeds blauwe schermen, HD Crash?

Fellini
9 antwoorden
 • Hallo,
  Een paar dagen geleden ging zomaar ineens mijn computer uit (blauw scherm). Toen ik hem opnieuw wilde opstarten, gaf hij de melding "Operating system not found" Ik heb mijn belangrijke bestanden kunnen redden met een dos-diskette en ik ging setup opnieuw draaien. Bij het kiezen van de vaste schijf gaf hij de melding:
  C:\ ongeformatteerd of beschadigd
  ik heb de partitie verwijderd, een nieuwe gemaakt en die vervolgens als NTFS partitie geformatteerd. Setup verliep vervolgens vlekkeloos.
  Een paar dagen later, tijdens het instellen van accounts in outlook kreeg ik wederom een blauw scherm. Nou heb ik nog een paar andere computers met windows 2000 draaien en die krijgen praktisch nooit blauwe schermen.
  De foutcodes zijn iedere keer anders. De eerste heb ik niet kunnen achterhalen, want toen zat iemand anders op de computer. de volgende codes heb ik op een briefje geschreven die nu kwijt is en de laatste weet ik.
  ik weet wel dat ze bijna allemaal iets met kernel hadden.
  0x00000077
  kernel_stack_inpage_error

  Tijdens het installeren van office 2000 gaf hij ineens de melding dat de dvd speler (waar op dat moment de cd van office2000 in zat) verwijderd was en dat ik dat maar beter niet kan doen, omdat windows dan kan vastlopen. :-? ik druk op ok en ga kijken en de dvd speler is nog gewoon toegankelijk. druk op nogmaals en setup gaat door.
  Sinds de eerste vastloper is het systeem erg instabiel.

  Heeft er iemand een oplossing? :roll:
 • Hoi

  Is je HD niet naar de haaien. Heb dit probleem zelf ook een aantal keren gehad.

  Suc6
  J Vos
 • ik heb wel chkdsk uitgevoerd en die zei dat er niks mis was met mijn hd… of kijkt chkdsk niet zo ver?

  ik heb m net open gemaakt en overal aan gerammeld en toen zei die dat er iets fout zat in slot #3. daar zit de modem, maar dat is raar, omdat ik pas nog wel gewoon heb gebeld, na de crash… (misschien iets te hard gerammeld… :lol: )
  kan het misschien iets zijn met irq's? ze staan namelijk allemaal op 11, kan ik ook niet veranderen.

  nog iemand wat?
 • ik kreeg zojuist een fout:
  systeemfout in de kop en een kruis aan de zijkant
  als tekst in dat dialoogvenster: "unknown hard error"

  ik kan nu alleen nog maar op ok klikken…. :cry:

  iemand nog wat? :roll:
 • Nu wordt het tijd om naar de site te gaan van de HDD fabrikant.

  Kijk of je hier een tool kan downloaden om de HDD te testen

  Maxtor en WD hebben er een ik weet niet welk merk je hebt.

  Suc6 :wink:
 • Je kan een low level format doen. Misschien toch je HD ja, want meer dan dat kan het eigenlijk niet zijn. Misschien toch maar even een CMOS clear? Als dat niet helpt maar even een andere HD proberen. Niet meteen nieuwe gaan kopen want wie weet ligt de oorzaak niet bij dat ene component. Dat heb ik in het verleden zelf ook ondervonden met meerdere dingen.
 • [quote:eec0e5dc0f="J.A.Maurer"]Nu wordt het tijd om naar de site te gaan van de HDD fabrikant.

  Kijk of je hier een tool kan downloaden om de HDD te testen[/quote:eec0e5dc0f] Maar eerst dit doen. Want als zo tool zegt dat er iets loos is, dan klopt dat wel!
 • http://support.microsoft.com/?kbid=315266

  wellicht een duw in de goed richting
 • ja de tool zei dat er iets mis was, ik dacht dat ie het ook kon maken, maar dat bleek niet zo te zijn. (Seagate Technologies)
  "there are errors in the filesystem that need to be repaired"
  en voor de rest alle zelf-tests van de drive heeft ie zonder errors doorlopen

  "Unknown hard error" komt steeds vaker terug. Daarna kan ik niks meer. Alles stopt en bureaublad verdwijnt. ctrl alt del werkt, maar als je ergens op klikt werkt niks.

  na de laatste unknown hard error en opnieuw opstarten kreeg ik weer een nieuw blauw scherm: :(
  0x0000007B : inaccesable_boot_device
  rebooten: hij voert chkdsk uit

  Kan de computer eigenlijk die "bad sectors" repareren? of als ik die dingen heb moet ik meteen een nieuwe hd erin hangen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.