Vraag & Antwoord

OS Windows

pagefile.sys

5 antwoorden
  • Op mijn C: staat een document "pagefile.sys". Op zich zal dat wel heel normaal zijn. :lol: Maar hoe groot mag dat zijn? Bij mij is dat bijna anderhalve gieg. Is dat normaal?
  • Kan je naar keuze instellen, afhankelijk van je hoeveelheid RAM. Het schijnt dat 2 a 3 x de hoeveelheid RAM aanbevolen wordt alhoewel meerdere goeroes hierover van mening verschillen en ook of je al dan niet een verschillend min. en max. hoeveelheid moet opgeven. Als min=max schijnt dit snelheid te kunnen opleveren. Wat is je OS ? Groeten.
  • Anderhalve Gig kan eigenlijk niet goed zijn, want dat zou betekenen dat jij zelf al zo'n 512 Mb of zelf 1 Gb RAM in de PC hebt zitten. En dan is een kleine pagefile.sys wel nodig (sommige programma's willen absoluut een pagefile zien). Maar dan heb je aan bijvoorbeeld 512 Mb ruim voldoende. Wat je dan het beste kunt doen is instellen minimum van bv 512 Mb en maximum van zeg een Gig. Dan wordt een pagefile van 512 Mb aangemaakt en alleen in het uitzonderlijke geval dat niet genoeg is wordt dat even uitgebreid. Maar dat verdwijnt na een herstart toch wel weer.
  • [quote:7d92f17490="didorno"]Als min=max schijnt dit snelheid te kunnen opleveren. [/quote:7d92f17490] Dit is een Win98 regel en dan nog discutabel. Gebruik je Windows XP? Hoeveel RAM geheugen zit er in je computer? Kijk ook eens hier [url=http://home.hccnet.nl/h.vosman/weetjes.htm#VirtMem]Virtueel geheugen?[/url]. Als je doorklikt kom je vanzelf op een zeer informatieve Engelstalige site.
  • Ik heb 3 x 256 MB Ram zitten en werk met XP.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.