Vraag & Antwoord

OS Windows

Na vervanging moederbord wil XP niet meer starten

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Nadat ik een ander moederbord in mijn computer heb gezet, wil windows XP niet meer opstarten. Ik krijg het scherm er voor dat me vertelt dat windows de vorige keer niet goed is opgestart, en nu kan ik kiezen uit veilige modus, normaal opstarten enz enz.

  Ik heb alles geprobeert maar nooit werkt het. Zodra ik namelijk een manier heb uitgekozen om windows op te starten, dan krijg ik een ZWART SCHERM MET EEN KNIPPERENDE CURSOR er is geen schijfactiviteit meer en zo houd het op.

  HELP!!! wat moet ik doen?
 • Formatteren als je dat niet al gedaan hebt.

  Overgins als je over de legala versie van XP beschikt dan kun je voor een probleem komen te staan. De 'beveiliging' van XP ziet namelijk een vervanging van sommige componenten (waaronder het moederbord) als een nieuw systeem, en dat is tegen de regels van M$. Maar dan zou je denk ik niet probleem krijgen als je nu hebt neem ik aan……
 • Dit kan veroorzaakt worden door een onhebbelijkheid van Windows bij overgang op een andere ide-controller. Zoek in de knowledge-base van Microsoft voor een oplossing. Blijkt in de praktijk niet altijd te werken maar kans op succes is aanwezig.
 • Gewoon opstarten in Veilige modus en dan de driver van je oude moederbord weghalen. Dan zou je gewoon moeten kunnen booten.
 • [quote:ba04e8458a="Salv"]Gewoon opstarten in Veilige modus en dan de driver van je oude moederbord weghalen. Dan zou je gewoon moeten kunnen booten.[/quote:ba04e8458a]

  Dit houdt in dat Windows de geschikte driver dan wel toepast; waag dit te betwijfelen!!
 • Ik denk dat de IDE-controller niet eens het grootste probleem zal zijn. Vraagje aan de topic-starter, Welk MOBO had je, en welke zit er nu in? Als je nu een MOBO hebt met een andere chipset, zul je XP altijd opnieuw moeten installeren. Wel weer even activeren bij MS. Als dit niet meteen lukt, even het nummer bellen wat in het scherm komt te staan. Dit scherm vind je, als je probeert te activeren terwijl je dat al een keer gedaan hebt. Bel Microsoft dan voor een nieuwe activerings-code.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.