Vraag & Antwoord

OS Windows

kan ik windows twee keer op 1 partitie installeren?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb het probleem dat windows niet meer op wil starten, ik zie daar geen andere oplossing voor dan de installatie te herstellen of opnieuw uit te voeren.

  Herstellen wil niet, omdat ik het administrator password niet weet, dus wil ik het opnieuw installeren. Maar krijg ik dan straks geen problemen met opstarten enz. En hoe komt het met de programma's die er nu op staan?

  Alle data die nu op de schijf staat, mag er absoluut niet af!!!
 • Ik wt het antwoord op je vraag niet. Maar ik wil wel ff wat zeggen over dat aministrator pasword.

  Is het niet gewoon <enter>? (Dus nix invullen.)

  Suc6 verder! (Sorry dat ik je ni kan helpen :cry: )

  Jochem
 • - opnieuw installeren betekent opnieuw programma's toevoegen.
  - data wordt niet verwijderd door installatie van Windows.
  - installeren van Windows op die partitie wordt door Microsoft ontraden, gewoon proberen.
 • ik heb het zelf wel eens gedaan, en wat je dan krijgt is:
  met opstarten moet je kiezen, welke windows je gebruikt. volgens mij werkte het goed, maar ik deed het zo:
  c:\windows, stond windows in. error, kon de pc niet meer opstarten.
  om de documenten te redden, windows opnieuw geinstalleerd in een andere map, c:\window. daarna alle documenten in veiligheid gebracht, en format c: gedaan.
  het kan dus wel, maar je zult snel tegen foutmeldingen aanlopen etc.
 • Het kan zonder problemen en ook zonder foutmeldingen. Het enige probleem is dat je in de oude Windows rechten hebt ingesteld, waardoor je niet meer bij bepaalde data kunt.
  Oplossing: TOEGANG TOT BESTANDEN

  Een mogelijk probleem dat kan ontstaan na het installeren van een dualboot is dat de toegang tot bepaalde mappen is geblokkeerd. Dit kan het geval zijn wanneer gegevens onder de map Documents and Settings in een persoonlijke map zijn geplaatst. De oplossing is in zo’n geval niet moeilijk:

  Start de computer in veilige modus door op F8 te drukken voordat Windows begint op te starten. U krijgt dan het menu Geavanceerde opties voor Windows waarin u de eerste optie Veilige modus kiest. Kies dan de zojuist geïnstalleerde Windows. Vervolgens kunt u kiezen hoe u wilt aanloggen. Kies het account waarmee u toegang wilt krijgen tot de geblokkeerde gegevens.

  Eenmaal in Windows start u de Windows Verkenner en opent de map C:\Documents and Setting. Rechtsklik op de map waartoe u toegang wilt hebben, kies Eigenschappen > Tabblad Beveiliging en selecteer uw inlognaam. Als deze er nog niet staat voegt u (uiteraard via de knop Toevoegen…) het account toe waarmee u nu bent ingelogd. U doet dit door in het witte vak uw inlognaam precies zo in te typen en op OK te klikken. Met uw inlognaam geselecteerd plaatst u in het vak Machtigingen een vinkje achter Volledig beheer in de kolom Toestaan. Klik dan op Toepassen. Vervolgens op de knop Geavanceerd en kies tabblad Eigenaar. Selecteer in het vak Nieuwe Eigenaar weer uw inlognaam en zet een vinkje in het vak Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen. Klik nu op OK, en alle machtigingen worden nu zo ingesteld dat u met dit account toegang krijgt tot de geblokkeerde gegevens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.