Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start half op en geeft carsh na crash

Hugo83
7 antwoorden
 • Ik heb een AMD 750mhz met 256 MBram en winXP pro.

  Tot kort voor draaide de pc probleemloos, na een virus te hebben gehad heb ik geformateerd.
  Nu heeft de pc de laatste dagen bij het opstarten een vertraging, hij start ogenschijnlijk gewoon op, ik kan normaal inloggen, hij geeft het opstartgeluid en laadt de desktop en taakbalk. Als ik echter iets wil gaan doen begint de harde schijf opeens activiteit te vertonen en gaat hij pas echt (zo'n minuut lang) opstarten. Ook krijg ik na elke volledige opstart de melding dat het systeem is hersteld van een ernstige fout. Ik heb al even bij MSconfig de opstartende programma's nagekeken maar daar staat alles goed. Verder staan er geen virussen op en kunnen Norton Windoctor en Schijfdoctor ook niets vinden.
  Is dit probleem miscchien bekend?

  In afwachting, :roll:

  Hugo
 • Druk alle kaarten, inclusief je geheigenbankjes, eens stevig aan. Het kan namelijk zijn dat 1 van deze los zit en dat kan tot storingen leiden, in het ergste geval is er een geheugenbakje stuk.

  Van welk virus heb je last gehad?
 • Raar, ik heb mijn computer de laatse tijd niet verplaatst, maar goed, het is uiteraard het proberen waard!
  Wat ik allen dan niet kan thuisbrengen is die trage opstart.


  VAn welk virus ik last had weet ik niet, ik weet alleen dat na ruim een halfjaar echt lekker draaien mijn pc eerst om de twee uur opeens een blauw scherm vertoonde waarna de intervallen tussen de crashes snel terugliepen totdat hij zelfs niet meer aanging zonder direct te crashen.
  Na het formateren had ik (tot 3 dagen geleden) geen last meer.

  Met dank en vr. groet,

  Hugo
 • [quote:0d98884ab2]computer-nerd:
  Ik ben bang dat je windows opnieuw moet installeren
  [/quote:0d98884ab2]


  Windows staat er net weer 3 weken op! :cry:
 • Laatste update:

  Heb kaarten nagekeken, alles zit goed. Heb het geheugen nog even naar een andere bank geplaatst. Krijg (nu even) geen systeemdumpen meer.

  Waxht nog op de verlossende reactie.
 • Ik heb dit probleem ook gehad, de pc restarte steeds maar weer vlak nadat winXP gestart was.
  Ik heb toen de windows in de veilige modus opgestart (druk op F8 tijdens op het opstarten, direct nadat het bios, zwart scherm met witte letters, geladen is) en in die veilige modus Windows XP systeem herstel gebruikt. Nadat mijn PC een paar dagen terug gezet was werkte alles weer normaal!
 • probeer eens ergens f-prot te downen

  das wel een dos virus scanner, maar asl je geen ntfs gebruikt loopt dat wel los.

  F-prot is namelijk heer en meester op het gebied van de BOOT virussen …
  wie weet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.