Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Inbelverbinding bij het opstarten van de pc met windows 98

Anoniem
Jan Dijk
7 antwoorden
 • Bij het opstarten van de pc onder windows 98 krijg ik steeds de inbelverbinding op mijn scherm. Bel ik in dan ben ik direct op internet, zonder dat er naar een pagina wordt gegaan. Het is vreselijk irritant dat elke keer bij het opstarten de inbelverbinding op mijn scherm verschijnt. Na een behoorlijk aantal klikken op annuleren verdwijnt hij eindelijk. Ik heb middels de registercleaner zitten kijken of er een programma vermeld wordt die dit eventueel kan veroorzaken. Ook middels MSconfig gekeken welke programma's er bij het opstarten aangevinkt waren. Bij beiden kon ik niets bijzonders ontdekken. Dit lijkt mijn logisch omdat als ik op deze wijze gebruik maak van inbellen er geen pagina van internet verschijnt. Als ik dit doe middels Internet Explorer kom ik uiteraard op mijn ingestelde startpagina. Bij verbindingen middels Internet Explorer maak ik gebruik van de optie "altijd mijn standaardverbinding kiezen". Veranderd ik dit in b.v. "nooit een verbinding kiezen" dan zijn de pagina's op internet voor mij onbereikbaar.
  Wie heeft er een goede suggestie om dit probleem op te lossen.

  Alvast hartelijk bedankt.


  Jan Dijk
 • Heb dit ook gehad. Mijn oplossing toen was: format c:

  Een betere oplossing had ik toen niet aangezien het in je register zit en vind dat maar eens. Misschien is er een (betere/andere) oplossing.
 • heb je soms een messenger aan staan. deze wil namelijk gelijk contact met zijn server om gegevens te kunnen uitwisselen en contact met je mede gebruikers

  groetjes arie
 • Of misschien dailers? Ik heb er zelf nog nooit last van gehad (gelukkig :D), dus ik wt ni of het vanzelf een verbinding tot stand brengt of dat je het zelf moet doen.

  Dus misschien een tip: ga eens met een ad- en spyware vernietig programmaatje door je systeem heen, misschien vind je wat. Ik gebruik zelf ad-aware. Hij is gratis en doet z'n ding.

  Jochem
 • [quote:7f34e1e354="XBL"]Of misschien dailers? Ik heb er zelf nog nooit last van gehad (gelukkig :D), dus ik wt ni of het vanzelf een verbinding tot stand brengt of dat je het zelf moet doen.

  Dus misschien een tip: ga eens met een ad- en spyware vernietig programmaatje door je systeem heen, misschien vind je wat. Ik gebruik zelf ad-aware. Hij is gratis en doet z'n ding.

  Jochem[/quote:7f34e1e354]

  Zo'n dialer belt in op 0900/0906 sites en niet op de reguliere inbelverbinding. Maar het is altijd nuttig om zo'n check uit te voeren!
 • Wat ook nog kan is dat dit programma in de start-up lijst staat van windows 98. Dat kan je zien als je gaat naar start>programmas>bureauaccessoires>systeemwerkset>systeeminfo. In het dan geopende scherm kies je voor tools>systeemconfiguratie vervolgens tabblad opstarten. Als daar in de lijst een programma staat wat je herkent als gerelateerd aan inbellen (of internetexplorer of e-mail of zoiets) dan haal je eenvoudig het vinkje weg voor dat programma. Probleem zou dan over moeten zijn.
  succes
 • He Arie, het is messenger in ieder geval niet. Die wacht netjes zijn beurt af en probeerd niet zelf een verbinding op te zetten. Maar Jan heb je van een of ander progie misschien auto-update aan staan (Norton of McAfee) die willen dan vaak bij startup dat gaan checken.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.