Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 - zichtbaarheid harddisks/partities

None
3 antwoorden
 • Eindelijk heb ik het aangedurfd om op Windows 2000 op mijn systeem te installeren op een tweede primaire partitie, naast een al bestaande installatie van Windows '98SE.
  Tijdens de installatie van W2000 werd melding gemaakt van een aantal directories die backups e.d. van W98 (zouden) bevatten. Deze zouden doodleuk verwijderd worden, ook al stonden ze op (logische) partities waar het installatieprogramma van W2000 niets te zoeken heeft.
  Je moet maar durven, Gates!
  Om dit probleem te omzeilen (ik wilde die bestanden natuurlijk helemaal niet kwijt) heb ik de bewuste partities verborgen (met Partition Magic/DOS) en vervolgens opnieuw geprobeerd W2000 zonder ongelukken te installeren. Gelukkig had Bill mijn "truck" niet door en W2000 werd verder zonder noemenswaardige problemen correct geïnstalleerd.
  Na deze installatie heb ik, wederom met Partition Magic/DOS, de verborgen partities weer zichtbaar gemaakt.

  [i:12baae9d2d][b:12baae9d2d]
 • Ik zou in elk geval proberen: Rechtsklik op DEZE COMPUTER > Beheren > Schijfbeheer. In het rechterscherm rechtsklikken op de bedoelde partitie en een schijfletter toewijzen.
 • Bedankt voor de suggestie, maar ik had dit al uitgeprobeerd. Het gekke is dat die partities helemaal niet zichtbaar zijn.
  Alleen de partities die niet verborgen waren tijdens de installatie worden getoond. Zelfs geen "open" ruimte o.i.d. Ook de totale omvang van de beide in het systeem aanwezige harde schijven komt slechts overeen met de wél zichtbare partities….
  Overigens is de installatie van Windows 2000 (UK) als "upgrade" van een onmiddellijk daarvóór uitgevoerde kale (nieuwe) installatie van Windows '98SE (UK) geheel standaard en zonder verdere problemen verlopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.