Vraag & Antwoord

OS Windows

winxp opnieuw installeren

Anoniem
None
21 antwoorden
 • ik heb mijn winxp nogal om zeep geholpen…
  ik wil het daarom opnieuw installeren. kan ik dan met een win98 bootdisk naar dos en dan deltree c:\windows en dan winxp opnieuw installeren, of moet ik format c: en dan winxp opnieuw installeren, en daarna met een ghost backup de programma's die nog op de c: stonden terugzetten.

  zoals jullie misschien in de gaten hebben wil ik de andere gegevens wel houden
 • Die laatste optie kan niet. Als je XP schoon installeert en je zet daarna de ghost image weer terug, wordt je c: partitie opnieuw overschreven. Zit in de ghost image niet je XP? Heb je van de hele c: een image gemaakt? Als dat het geval is, kun je je image terugzetten en heb je ook weer een goed werkende windows. En anders kun je proberen om met je XP cd te booten en dan een installatie doen uitvoeren. Let wel op, dan moet je niet formateren maar de optie 'met behooud van bestaande indeling' of zoiets.
 • ja, maar helaas gebruik ik ghost pas sinds eergisteren, dus heb ik geen backup van toen alles nog goed was.
  maar met ghost explorer kan je bestanden toch apart uit je image halen, dus was ik van plan om nu een backup te maken, dan format c:, windows installeren en dan de bestanden die ik nodig heb met met ghost explorer terug te zetten
  werkt het zo wel?
 • Nee, dat zal niet werken. Als je programma's installeert dan worden er ook registry wijzigingen doorgevoerd in windows. Dus als je een nieuwe Windows setup uitvoert, en je zet daarna je programma's terug, zullen die geen register verwijzingen meer vinden, en zullen dan ook niet werken ( op een paar na misschien). Mijns inziens kun je het beste een schone XP installatie uitvoeren, de service-pack installeren, andere updates uitvoeren, je programma's opnieuw installeren en dan van een perfect werkend systeem een backup maken zodat je nooit meer voor dit probleem komt te staan.
 • Als het goed is, dan heb je met Ghost ook een bootdisk gemaakt. Daarmee kun je booten en in DOS een image maken (eventueel naar CDROM, of een andere partitie). Daarma formatteren, herinstalleren en je bestanden met Ghost Explorer uit de image halen.
 • [quote:41c4c6cbc5="Binary"]Als het goed is, dan heb je met Ghost ook een bootdisk gemaakt. Daarmee kun je booten en in DOS een image maken (eventueel naar CDROM, of een andere partitie). Daarma formatteren, herinstalleren en je bestanden met Ghost Explorer uit de image halen.[/quote:41c4c6cbc5]

  dat is dus wat ik zelf ook voorstelde. maar iedereen zegt me dat dat niet werkt. wie heeft er nu gelijk?
 • Je kunt met ghost explorer wel bestanden uit een image halen maar niet erin plaatsen. M.a.w. je kunt niet de image van een windows-installatie updaten met een andere image van een windows-installatie.

  Probeer de beschadigde windows-installatie te redden met de betreffende optie in de windows installatie procedure.
 • Volgens mij wilde (schreef) jij toch iets anders. Ik heb het niet over deltree gehad en programma's terugzetten wil ook niet.
  Wat heel beslist wel kan is het maken van een image van je huidige C-schijf en deze ofwel op een andere partitie of op CDROM plaatsen. Daarna een schone installatie uitvoeren. En vanuit die nieuwe installatie kun je BESTANDEN uit de image halen en op je huidige partitie plaatsen. Dan bedoel ik dus DATA bestanden, en geen programma's die via Windows geïnstalleerd moeten worden. Sommige DOS-programma's kun je wel op die manier terugzettn, maar de meeste programma moeten beslist worden geïnstalleerd om te werken. Die maken registersleutels aan die nodig zijn voor een goede werking.
  Overigens kun je wel degelijk data aan een image-bestand toevoegen via Image Explorer!
 • Je probleem is dus dat Windows XP gaar is. Maar nu vraag ik me af: wat is er dan gaar. Ik doe altijd het volgende: ik sla de instellingen op:
  Bureau Ass –> Systeemwerkset –> Wizard bestanden en instellingen overzetten!

  Daarna installeer ik Windows XP opnieuw dus niet format. Dan heb je nog gewoon alles maar wordt alles hersteld. Je programma's staan er dan nog wel op maar zullen het niet doen omdat je register vernieuwd is. Zo'n image werkt volgens mij niet egt.

  Voordat je verder gaat: probeer eerst Windows te redden. Scheelt je veel tijd en moeite!

  Peter
 • [quote:926a4f31db="Peter Hoogendoorn"]Zo'n image werkt volgens mij niet egt.
  Peter[/quote:926a4f31db]

  En waarom niet, als ik vragen mag? Die Wizard doet weinig anders dan Ghost hoor! Is alleen veel minder veelzijdig. Heb je daar wel eens echt mee gewerkt?
 • [quote:a3c5052210="Binary"][quote:a3c5052210="Peter Hoogendoorn"]Zo'n image werkt volgens mij niet egt.
  Peter[/quote:a3c5052210]

  En waarom niet, als ik vragen mag? Die Wizard doet weinig anders dan Ghost hoor! Is alleen veel minder veelzijdig. Heb je daar wel eens echt mee gewerkt?[/quote:a3c5052210]

  Om eerlijk te zijn heb ik gewerkt met Drive Image aangezien ik veel negatieve geluiden hoorde over Ghost. Ik zeg niet dat het [b:a3c5052210]niet[/b:a3c5052210] werkt, ik zeg dat het niet [b:a3c5052210]echt[/b:a3c5052210] werkt! Over het gebruik heb je gelijk, maar je moet het programma wel aanschaffen en dat hoeft niet als je de optie van Windows XP gebruikt.
 • Tja, ik weet niet wat je met [b:9332d05eee]echt werkt[/b:9332d05eee] bedoelt. Wat mij betreft werkt het uitstekend. Ik gebruik het al vele jaren en als je er mee om kunt gaan, dan is het een meer dan uitstekend programma.
  En aangezien er in het begin al sprake was van het terugzetten van een Ghost image, ging (en ga) ik er van uit dat janjantjes over dat programma beschikt. Dus is dat verder niet relevant lijkt mij.
 • [quote:b62ba0f0e2="Binary"]Tja, ik weet niet wat je met [b:b62ba0f0e2]echt werkt[/b:b62ba0f0e2] bedoelt. Wat mij betreft werkt het uitstekend. Ik gebruik het al vele jaren en als je er mee om kunt gaan, dan is het een meer dan uitstekend programma.
  En aangezien er in het begin al sprake was van het terugzetten van een Ghost image, ging (en ga) ik er van uit dat janjantjes over dat programma beschikt. Dus is dat verder niet relevant lijkt mij.[/quote:b62ba0f0e2]

  Daar heb je gelijk in! Dat zeg ik: GAMMA
 • ik zal nog eens iets van me laten horen…
  Onder andere is mijn register nogal gaar en was ik vergeten :oops: een backup te maken.
  Nu wil ik er dus voor zorgen dat het weer goed komt. Ik was dus zelf aan het twijfelen tussen
  a. del *.* (of deltree ofzo) c:\windows
  b. format c: en dan met een image (ik heb ghost en heb geen ervaring met de functie van xp) de bestanden/programma's die ik terug wil, terugzetten.

  Als er dus een andere manier is om windows te redden zonder opnieuw te installeren wil ik dat graag weten.

  p.s. ik wel nog een backup die met de windows backup programma is gemaakt van toen windows pas was geinstalleerd en alles nog goed werkte
 • Waarom schoon je je register niet op met Regcleaner. Scheelt je heel wat tijd en moeite. Als je dit eerst probeert kan je daarna nog altijd format c: doen.

  Peter
 • regcleaner snap ik niet helemaal. het is niet zo dat er een hoop troep ofzo in staat, ik en tweak programma's hebben er gewoon zoveel in veranderd dat het niet meer goed draait.
  ik weet niet of dat ook met regcleaner is op te lossens
 • [quote:5cbe017910="janjantjes"]regcleaner snap ik niet helemaal. het is niet zo dat er een hoop troep ofzo in staat, ik en tweak programma's hebben er gewoon zoveel in veranderd dat het niet meer goed draait.
  ik weet niet of dat ook met regcleaner is op te lossens[/quote:5cbe017910]

  Dan is het tijd voor:
  format c: Maak een backup van alle te bewaren bestanden. Of je kan tuurlijk een backup terugzetten!

  Peter
 • Heb je al geprobeerd om een systeemherstelpunt van windows XP terug te zetten?

  Misschien een domme opmerking hoor, want ik heb er zelf geen ervaring mee, en ik weet ook niet wat het doet, maar het valt te proberen voor je format c: doet.
 • nee systeemherstel heeft geen effect.
  maar ik vroeg me af, voordat ik format c: doe, is er een manier om de drivers die ik nu gebruik op de een of andere manier kan bewaren zodat ik ze na de installatie weer kan gebruiken?
 • Drivers kan je tog gewoon opnieuw installeren/downloaden. Dat is tog niet een probleem. Volgens mij kan je ze niet bewaren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.