Vraag & Antwoord

OS Windows

XP... hoe haal ik mijn pa over?

Anoniem
NoepZor
12 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben ondertussen wel van het nut van XP overtuigd, maar aangezien de computer van mijn pa is, moet ik hèm eerst nog overgehaalt krijgen.

  Zouden mensen die de overstap Win98 -> XP hebben gemaakt misschien de voordelen/nadelen die zij ondervonden hier willen posten? Misschien dat ik 'm zo overgehaalt krijg.

  Misschien dat dit nog handig is: de computer is een PII 300MHz, met 128mb RAM en een 6GB HD. Als het nog nodig mocht zijn: de beeldscherm kaart is er eentje met 4mb. Ik ben er ondertussen wel al achter gekomen dat ik wat extra werkgeheugen zal moeten gaan komen als ik erop komt :-?.

  Groeten,
  Vic
 • ik denk dat je op die pc beter de overstap niet kunt gaan maken want de processor is wel zwak
 • Volg ook deze discussie:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=89713

  Max
 • op die pc kun je beter gewoon 98 se houden

  evt zou je er een hele prak extra geheugen in kunnen prakken, maar dan zal het nog steeds niet ideaal lopen. en 6 gig … dan ben je zo de helft alleen aan win xp al kwijt.

  Beter overtuig je je vader dat je een nieuwe pc nodig hebt 8)
 • [quote:5b29234653="Vic"]Hallo,

  ik ben ondertussen wel van het nut van XP overtuigd, maar aangezien de computer van mijn pa is, moet ik hèm eerst nog overgehaalt krijgen.
  . . . . .
  [/quote:5b29234653]Als je pa verstand heeft van computers, geef het dan maar op, want als hij het nut er niet van inziet, dan heeft hij groot gelijk. Weggegooid geld! D.w.z. voor deze PC.

  Jan de Boer
 • Ik zou zeker voor XP gaan,maar dan wel een geinstalleerde versie :P
  (dwz.eentje die al in een systeemkast zit)

  greetz.
 • Op die machine zal xp wel draaien, maar beroerder dan w98…

  processor trekt het net, geheugen is aan de krappe kant, videokaart is te zwak om alles vloeiend weer te geven en je harde schijf staat al bijna vol voordat je ook maar 1 programma geïnstalleerd hebt.

  Conclusie: niet doen.
 • ik zou eerder voor een compleet nieuwe pc gaan :D
  XP is te zwaar voor dit systeem, beter bij 98 blijven
 • Zelf heb ik XP Pro geinstalleerd op een C433 met 512MB en 2 HDD's van 30GB. Ook deze video heeft maar 4MB. Na de installatie heb ik XP de look gegeven van (aangepast) Classic Windows. De indexering en het opstarten van Office heb ik uitgezet en Virtual Mem staat op de slave. Het werkt prima. Met de 16x DVD speler is het systeem zelf in staat om een DVD naar behoren af te spelen. Het e.e.a. is wel afhankelijk van hoe zwaar je favoriete programma's grafisch zijn en welke er op de achtergrond draaien. KAZAA lite2++ is een beruchte bv. Deze vreet je processor zowat op. Suc6 er mee.

  Leo
 • hahahahahahahahahahahaha je kan xp gewoon installeren.
  Ik heb win xp draaien op een 300 mhz systeem,128 mb ram, 4 gb harddisk, 4 mb video kaart.
  Ik heb alleen maar internet toepassingen nodig(msn,surfen).
  Ik kan et er wel mee doen de komende 2 maanden want dan staat er 'n nieuwe pc voor de deur bij mij.
  Maar voor gamen is t beetje sloom…….
 • Je kan het beter wel en niet doen:

  internet: prima!
  games:matig/slecht (vooral beeldsnelheid en'mooiheid')
  programma's(redelijk wat prog's):niet doen is alleen maar irirtant veel foutmaeldingen over weinig geheugen voole schijven e.d.

  Maak je computer liever 'tijdelijk kapot' en laat je pa een nieuwe koopn met xp en al en dan opeens weet je hoe je de pc kan maken :lol:
  8)
 • Bedankt voor de tips ;) Ik was ondertussen al vergeten dat ik dit topic ooit had gepost. Maar het resultaat: pa is toch overgehaald, en er loopt nu Windows XP op. Het opstarten/afsluiten gaat wat traag, maar voor de rest loopt 't allemaal prima.
  Het grootste verschil is de stabiliteit; bij windows 98 was het gebruikelijk dat de computer na een uurtje of anderhalf aangestaan te hebben er de brui aan gaf en zich ophing, met XP heeft ie nog geen één keer vastgehangen.

  Nog bedankt voor jullie commentaar :)

  Groetjes,
  Vic

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.