Vraag & Antwoord

OS Windows

hulp gevraagd

5 antwoorden
  • Hallo medeforummers, Ik ben door een kennis geroepen om hulp te bieden bij hun systeem. De computer startte niet in één keer op, maar na verscheidene pogingen. Ik ben wezen kijken en zag de volgende melding: Fout tijdens de initialisatie van apparaat ConfigMG, beschermingsfout Windows, start de computer opnieuw op. Doe je dat, moet je maar afwachten of hij inderdaad doorstart. Soms wel, maar soms ook niet. Misschien na 5 a 6 keer Ctrl+Alt+Delete start ie door. Ik ben onder Apparaatbeheer gaan kijken welke hardware gebruik maakt van dit stuurprogramma, en er was maar een bij, nl Sis-Controller PCI/IDE (of iets dergelijks, helaas niet opgeschreven). Verwijder ik dit in de hoop dat Windows dit bij een herstart opnieuw gaat installeren, blijkt dan dat ik geen toegang heb tot de cdrom of brander. Dus hij zet hem er weer op vanaf de Windowslocatie op de schijf. Maar dan is het precies weer zoals het was. Wie kan mij hier verder meehelpen?? Grtz, John.
  • Îets meer info over PC en O.S. Heb je het al eens in de veilige modus geprobeerd? Groet :wink:
  • OK, sorry. Het is een AMD 1.005 (?) mHz met een schijf van 40 GB. 256 MB geheugen, een cdrom en een brander. De besturing is (hoe kan het ook anders) windows 98. Meer zou ik er niet over kunnen vertellen, want dat weet ik gewoon niet. Grtz, John.
  • Misschien eens proberen met de nieuwste drivers voor het moederbord.
  • Ik denk dat dat inderdaad de oplossing is. De SIS ide-controller is uiteraard nodig om al je ide-devices aan te spreken. Probeer uit te vinden welk merk/type moederbord je heb en probeer daarvan de nieuwste drivers en gelijk ook de nieuwste firmware te downloaden en te installeren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.