Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geschiedenis IE 5.0

H J Barelds
4 antwoorden
 • Probleem: Als ik in Geschiedenis een bezochte site wil openen, dan wil hij op het internet zelf zoeken en niet van de harde schijf.
  Ook als ik de bestanden in de Temporary Internet Files open, dan probeert hij het betreffende bestand op het internet te vinden (wat niet gaat als ik off-line werk). De bestanden lijken dus alleen maar snelkoppelingen te zijn naar het betreffende adres.
  Onder Eigenschappen voor Internet staat netjes 20 dagen bij Geschiedenis en bij Tijdelijke Internetbestanden 64 MB en de plaats waar deze bestanden staan (bij onder F:\Tijdelijke Internet-bestanden (ik heb deze ook weer onder C: gezet, maar dat hielp niks).
  Ik heb als OS Windows 98SE. Internet Explorer 5.0
  Kan iemand mij vertellen hoe dit is op te lossen zonder Windows opnieuw te installeren.
 • De map geschiedenis bevat inderdaad alleen maar snelkoppelingen. In de map Temporary Internetfiles bevinden zich wel terdege bestanden die je offline kan bekijken. Om ze te kunnen bekijken moet er iets in de beveiligingonstellingen correct staan, anders wil het alleen maar door rechts klikken en vervolgens de optie "Openen in nieuw venster". Wat die beveiligingsinstelling was, ben ik helaas even kwijt.

  Jan de Boer

  Nog even een toevoeging:
  Ik neem aan dat je de meest voor het hand liggende al hebt geprobeerd? Nl. even op bestand klikken, en vervolgens op Offline werken.
 • Sorry, ik bedoel niet de map Geschiedenis, maar het venster Geschiedenis in de browser zelf (oproepen met Ctrl+H of via menubalk), dit zijn toch snelkoppelingen naar de bestanden in de map Tijdelijke Internet-bestanden?. D.w.z. dat ik door dubbelklikken op de betreffende pagina in dit venster de weergave hiervan moet krijgen (zo was dat tot voor een paar maanden tenminste wel).
  Hopelijk ben ik wat duidelijker geweest nu.
 • [quote:992ab32cf5="H J Barelds"]Sorry, ik bedoel niet de map Geschiedenis, maar het venster Geschiedenis in de browser zelf (oproepen met Ctrl+H of via menubalk), dit zijn toch snelkoppelingen naar de bestanden in de map Tijdelijke Internet-bestanden?. D.w.z. dat ik door dubbelklikken op de betreffende pagina in dit venster de weergave hiervan moet krijgen (zo was dat tot voor een paar maanden tenminste wel).
  Hopelijk ben ik wat duidelijker geweest nu.[/quote:992ab32cf5]De knop geschiedenis in de browser zit gewoon gekoppeld aan de map geschiedenis, en is dus precies hetzelfde. Geschiedenis bevat gewoon snelkoppelingen naar [u:992ab32cf5]sites[/u:992ab32cf5] die je hebt bezocht, en staat op zich los van de map Temporary Internetfiles. In geschiedenis kan dus best een bepaalde URL staan, terwijl de betreffende bestanden in de map Temporary Internetfiles allang zijn gewist.

  Wat ik zelf wel heb ontdekt, is dat t/m Internet Explorer 5.5 onder menu Bestand standaard de optie Offline werken stond, en bij IE6 niet meer.
  Als dit de oorzaak is, dan kun je dat op twee manieren ondervangen. De eerste gaf ik al aan in mijn eerste antwoord: In Temporary Internetfiles op rechts klikken, en Openen in nieuw venster.
  De tweede methode vind ik wat omslachtiger, ga even naar de verkenner, menu Bestand, en vink daar Offline werken even tijdelijk aan.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.