Vraag & Antwoord

OS Windows

multi-boot met Windows NT "herstellen"?

Anoniem
patrickda
1 antwoord
 • Ik heb een zgn. "multi-boot"-systeem met Windows '98SE op mijn C: en NT 4.0 op mijn D:, en al de rest (programma's,…) op andere partities.

  Nu heb ik een nieuw moederbord geplaatst en wil NT niet meer starten. Ik had eigenlijk meer problemen met Win'98 verwacht maar dat gaat uitstekend zonder "verse" installatie.

  Als ik wil opstarten onder NT dan krijg ik eerst dat zwarte scherm waarop staat dat de hardware wordt gecontroleerd, vervolgens komt het blauwe scherm waar dan bovenaan de NT-versie, service pack en hoeveelheid geheugen staat en daar blijft het bij. Normaal verschijnen dan die typische puntjes maar dit gebeurt nu niet.

  Een volledig nieuwe installatie van NT zie ik echt niet zitten. Dit is voor mij een bijzonder tijdrovende klus en bovendien staan er een paar NT-bestanden op mijn CD die niet meer 100% met de hardware overweg kunnen waardoor ik de installatiedisketten dan nog een keer moet aanpassen en zo,…kortom, ik zou het liever anders doen.

  Daarom heb ik geprobeerd om NT te "herstellen". Dat lukt echter ook niet, op een bepaald moment vraagt hij om de CD te plaatsen (wat ik ook doe) maar dan gebeurt er niets meer. De CD-rom-drive is wel herkend.
  Ook wordt gemeld dat C: zou beschadigd zijn maar NT staat op D:.

  Weet er iemand hoe ik kan tewerk gaan om mijn systeem te herstellen (en waarschijnlijk NT te laten de nieuwe hardware detecteren)? En hoe ik dan met behulp van de bootdiskettes en de hersteldiskette het systeem kan vertellen dat het op de D:-schijf te doen is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.