Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen rechten om bij partitie te komen

None
5 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Ik had een tijdlang een werkend XP professional, en daarnaast had ik een partitie met fotos, waar ik alleen toegang tot had.(ben administrator)
  Na Windows opnieuw geinstalleerd te hebben(aantal dingen werkten niet, of liepen vast na verloop van tijd), lukt het mij met geen mogelijkheid om weer bij die partitie te komen. :-?
  Ik ben al eens ingelogd onder administrator, maar dat helpt ook niet.
  Partitie is uiteraard NTFS, en verder is er niemand die administrator rechten heeft.
 • [b:7fa0c13205]TOEGANG TOT BESTANDEN[/b:7fa0c13205]

  Een mogelijk probleem dat kan ontstaan na het installeren van een dualboot is dat de toegang tot bepaalde mappen is geblokkeerd. Dit kan het geval zijn wanneer gegevens onder de map Documents and Settings in een persoonlijke map zijn geplaatst. De oplossing is in zo’n geval niet moeilijk:

  Start de computer in veilige modus door op F8 te drukken voordat Windows begint op te starten. U krijgt dan het menu Geavanceerde opties voor Windows waarin u de eerste optie Veilige modus kiest. Kies dan de zojuist geïnstalleerde Windows. Vervolgens kunt u kiezen hoe u wilt aanloggen. Kies het account waarmee u toegang wilt krijgen tot de geblokkeerde gegevens.

  Eenmaal in Windows start u de Windows Verkenner en opent de map C:\Documents and Setting. Rechtsklik op de map waartoe u toegang wilt hebben, kies Eigenschappen > Tabblad Beveiliging en selecteer uw inlognaam. Als deze er nog niet staat voegt u (uiteraard via de knop Toevoegen…) het account toe waarmee u nu bent ingelogd. U doet dit door in het witte vak uw inlognaam precies zo in te typen en op OK te klikken. Met uw inlognaam geselecteerd plaatst u in het vak Machtigingen een vinkje achter Volledig beheer in de kolom Toestaan. Klik dan op Toepassen. Vervolgens op de knop Geavanceerd en kies tabblad Eigenaar. Selecteer in het vak Nieuwe Eigenaar weer uw inlognaam en zet een vinkje in het vak Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen. Klik nu op OK, en alle machtigingen worden nu zo ingesteld dat u met dit account toegang krijgt tot de geblokkeerde gegevens.
 • Ooit ergens gepikt:
  Ik krijg de kreet "toegang geweigerd" , ja ik ben administrator. Waarschijnlijk heb ik die mappen ooit eens beveiligd, hoe kom ik er ooit weer in (staat op een NTFS partitie).
  Voer een "take ownership"-actie uit: http://support.microsoft.com/?kbid=308421
 • Bedankt, het is gelukt.

  Ik heb de tip van passer uitgevoerd, en het werkte direkt.
 • [quote:60e5d83622="Valk"]Bedankt, het is gelukt.

  Ik heb de tip van passer uitgevoerd, en het werkte direkt.[/quote:60e5d83622]mooi zo! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.