Vraag & Antwoord

OS Windows

XP meerdere accounts; van dezelfde programma’s gebruik maken

Anoniem
M@rc
2 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een laptop, waarop twee accounts aanwezig zijn. Mijn eigen account, beveiligd met een wachtwoord, en een gast-account (niet beveiligd).
  In mijn account maak ik gebruik van verscheidene programma’s die in de gast-account niet nodig zijn. Het gaat hierbij met name om een Task Manager (Biromsoft To Do List). Ik heb ingesteld dat dit programma automatisch opgestart wordt.
  Bij het inloggen op de gast-account wordt dit programma echter ook opgestart, wat dan ook problemen oplevert. Bij het opstarten van dit programma volgt namelijk een melding:

  Failed to create key Software\Microsoft\Windows\Current Version\Run

  Vervolgens kan alleen op OK geklikt worden, waarna de Task Manager wel geopend wordt. Er wordt echter een leeg venster geopend, de door mij vastgelegde taken worden niet getoond.
  Log ik weer in op mijn eigen account, dan volgt er geen melding, maar het venster met de taken blijft wederom leeg.

  Blijkbaar leidt het opstarten van de Task Manager tot problemen in het register van Windows.
  Ik kan alleen niet vinden waar exact in het register, omdat de melding niet aangeeft of het bijvoorbeeld in HKEY_CURRENT_USER of in HKEY_LOCAL_MACHINE of iets dergelijks zit.

  Verder heb ik al een systeemherstel uitgevoerd en ook geprobeerd de Task Manager in de gast-account uit te voeren als Administrator. Ook de Gebruikersopties in het Configuratiescherm bieden geen uitkomst.
  Dit heeft niets opgelost.

  Ik ga er vanuit dat ik de vastgelegde taken kwijt ben (TOCH?). Om dit in de toekomst te voorkomen, zou ik graag willen weten of het mogelijk is dat ik, als Administrator, per programma kan bepalen of de gast er gebruik van kan maken. Sterker nog, of ik kan bepalen of het programma wel of niet aanwezig moet zijn op de andere account.
 • Dubbelpost. Gelieve verder te gaan op http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/posting.php?mode=reply&t=90187

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.