Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 98 op de laptop?

Anoniem
Jubutje
7 antwoorden
 • Hallo allemaal.

  Ik zit met het probleem dat ik een laptop heb waarbij de diskdrive en de CD-rom speler verwisseld kunnen worden.
  Ik wil nu windows 98 installeren, maar dan moet ik eerst met de installatie-diskette de HD in orde maken, de CD-rom-driver installeren die hij dan niet kan vinden.
  dan moet ik eerst de compu uitzetten om dan het diskette station te verwisselen voor de CD-rom drive.

  Kan ik zo installeren of zijn er andere mogelijkheden?
 • Is de win 98 - cd niet bootable? (is al lang geleden….weet het niet zeker.)
 • heb je geen USB om een floppy-drive op aan te sluiten?
 • Als de cd od cdspeler niet ondersteunen dat ervanaf wordt opgestrat, kan je met sys c: de benodigde command.com en ik geloof nog wat noodzakelijke bestanden op je c-schijf zetten, vervolgens de floppy naar c: kopieren en dan zou je theoretisch op kunnen starten van C:… Iets in die trant zal je moeten proberen.
 • [quote:cedd1159da="Venzent"]Als de cd od cdspeler niet ondersteunen dat ervanaf wordt opgestrat, kan je met sys c: de benodigde command.com en ik geloof nog wat noodzakelijke bestanden op je c-schijf zetten, vervolgens de floppy naar c: kopieren en dan zou je theoretisch op kunnen starten van C:… Iets in die trant zal je moeten proberen.[/quote:cedd1159da]

  Nou, ik heb het in ieder geval nu voor elkaar dat hij weer vanaf C: opstart. de command.com staat erop, maar verder kan ik dus nog niets. ik kan de CD-rom niet benaderen.

  Kan iemand mij proberen duidelijk te maken wat ik nu allemaal moet doen om windows te kunnen installeren?
 • Als het goed is, zit er bij de cd-rom speler een diskette met daarop dos-drivers om de cd-rom speler aan te sturen. Volgens mij heten die bestanden iets in de trant van cdrom.sys en mscdex.exe. Nu moet je ervoor zorgen dat deze bestanden via de autoexec.bat en config.sys aangesproken worden. In deze bestanden moet je dus een verwijzing maken en dan opslaan op de c: schijf. Als de pc opstart gaat hij eerst kijken of er een command.com op de schijf staat, en daarna gaat hij de autoexec en config bestanden laden. Als er nu geen floppy bijzit dan kijk eens op internet bij google of de fabrikant van je cd-rom speler. Ook kun je hier wel manuals vinden over het instellen van de config.sys en autoexec.bat bestanden. succes
 • Lees even hier: http://www.powerload.fsnet.co.uk/cdrom.htm

  En zorg dat je een config.sys en autoexec.bat maakt waarin de regels met mscdex correct staan vermeld. Je kunt de OAKCDROM.SYS driver vanaf de diskette kopiëren naar harde schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.