Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Grafische formaten "eigenwijs" naar Windows-viewer

Anoniem
Casual1976
6 antwoorden
  • Voor grafische formaten wil ik standaard ACDSee gebruiken. Dit heb ik ook aangegeven. Het icoon klopt ook. Maar Windows XP laat ze toch standaard zien met "Windows-viewer voor afbeeldingen en faxen". Hoe kan ik dit "eigenwijze gedrag" van Windows veranderen? :evil:
  • :cry:
  • Je gaat in Windows Verkenner naar [b:ff8a5413d5]Tools[/b:ff8a5413d5] -> [b:ff8a5413d5]Folder Options[/b:ff8a5413d5] -> [b:ff8a5413d5]Tabblad File Types[/b:ff8a5413d5], hier kun je aan allerlei extensies andere programma's koppelen. Zoek maar naar GIF en klik op Change en kies je als programma ACDSee, zo doe je dat met alle afbeelding extensies.
  • Je kan ook rechts op het bestand klikken, terwijl je de shift toets ingedrukt hebt, en dan kiezen voor "Openen met…", dan kan je dat programma selecteren en er dan ook voor kiezen om het altijd met dat programma te openen.
  • Sorry mensen…maar deze technieken kende ik al… :-? Het gaat er mij juist om om hem als "standaard viewer" te krijgen. Dit lukt dus echt niet! Ondanks dat alle formaten daar (standaard) naar verwijzen. Hoewel ACDView bovenaan staat qua "te open programma's" gaat hij standaard naar die viewer van Windows zelf.. :cry:
  • Zoals boven beschreven staat naar de file-types gaan en de betreffende bestanden volledig verwijderen uit de lijst, bij het opstartenvan het betreffende bestand komt hij vanzelf met een keuze menu waar je het betreffende bestand mee wil openen, aanvinken dat je altijd dit programma wilt gebruiken en hij zal er niet meer om vragen (hoop ik ;-) )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.