Vraag & Antwoord

OS Windows

Dual boot WinXP en Win2k

Anoniem
josteman
5 antwoorden
 • Hey ik heb windows XP draaien op mijn pc, maar nu heb ik sinds kort een nieuwe harde schijf. Op deze schijf heb ik windows 2000 geinstalleerd. Dit ging goed en als je de pc start zie je ook een mooi opstartmenu waarin je kan kiezen tussen windows XP of windows 2000, alleen als ik voor windows XP kies dan start deze niet, hij zegt ff windows word gestart, maar er komt geen opstartscherm en hij blijft dan gewoon hangen (moet resetten)
  Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen zonder alles opnieuw te installeren?

  M.v.g.
  Josteman

  ps. beide zijn het de professional uitvoeringen
 • Ging de installatie van Windows XP helemaal goed?

  Als je XP nog niet gebruikt hebt kun je XP repareren met de bootable cd-rom.  /// Dual-boot onderdeel voor Windows-FAQ \\\
 • In boot.ini dat je terugvind op de eerste partitie van de eerste schijf (staat wel verborgen), kan je de parameters voor je dual boot systeem configureren. Als je niet echt zeker bent wat je er mee moet doen, post dan even de exacte partitieverdeling van de schijven en ik zal je terug posten wat je nodig hebt. Komt zeker in orde hoor!


  Groeten, Johny the Ripper
 • Windows XP deed het eerst gewoon, ik heb er later Windows 2000 bij gezet.
  Ik heb 2 harde schijven waarvan op de eerste windows XP staat (C-schijf) dan op de 2e harde schijf staat op het 2e gedeelte ervan (120 Gieg schijf verdeelt in 125 en 5 Gieg) dus op de 5 Gieg staat Windows 2000, dit staat er in de boot.ini

  [code:1:189f720d03][boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
  multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
  [/code:1:189f720d03]
  Naar mijn mening klopt dat wel, ik heb ook geprobeerd om herstellen van WindowsXP te doen maar dan kom je in een "dos-achtig" scherm waar ik de commando's ook niet van ken.

  Als je iets weet bij voorbaat dank

  V.r.g Josteman
 • Start op in Win2000 en kopiëer vanaf de WinXP CDROM (map I386) de bestanden NTLDR en NTDETECT.COM naar de root van C:. Je moet de bestanden die hier door de installatie van Win2000 zijn geplaatst weer overschrijven met de XP versies en het probleem is opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.