Vraag & Antwoord

OS Windows

xp 2 keer installeren

Anoniem
Corine++
10 antwoorden
 • Hallo mensen

  Op mijn computer heb ik op de C partitie windows xp pro geinstalleerd.
  Tegelijkertijd heb ik op de I partitie xp voor de tweede keer geinstalleerd. Op deze partitie wil ik eerst software uitproberen voordat ik het in het echt installeer.
  De eerste versie heb ik netjes geactiveerd, de tweede niet.
  Van de tweede heb ik een image gemaakt, zodat ik als ik na 30 dagen moet aktiveren de image terug kon zetten en weer opnieuw 30 dagen zou hebben.
  Dit werkt echter niet. Ergens blijft toch iets staan op de C partitie over het niet aktiveren van de I-partitie, want als ik de image terugzet krijg ik de mededeling dat ik moet aktiveren en dan loopt alles vast en kan ik de computer helemaal uit zetten.
  Kan iemand hier een oplossing voor verzinnen, zonder dat ik xp 2 keer aan moet schaffen.
  Volgens mij doe ik niets illegaals omdat ik maar 1 versie tegelijk gebruik.

  alvast hartelijk bedankt
 • je kan toch 2x aktiveren op het zelfde systeem, hij kijkt alleen naar gegevens van het systeem, dus op dezelfde computer kan je hem vaker aktiveren.
 • Gewoon registreren.

  Hiervoor kun je een aantal malen in een bepaalde periode gebruik maken van je key. Wanneer dit niet meer mogelijk is kun je dit doen door het nummer en de ID tegebruiken en te bellen. Wanneer je dat weer te vaak hebt gedaan krujg je een operator aan de lijn. Die geeft je gewoon een nwe code.
  Heb dit inmiddels en stuk of 10 keer gedaan. Schone installs, "sigificant" hardware changes (zelfs van een simpel nic-je), op andere schijven en zelfs op een andere computer (wel de mijne).
  Je ontkomt er gewoon niet aan. M$ moet gewoon niet zeiken. Ik doe niets illegaals. (op die 2e computer na dan).
 • prbeer dit eens:
  Van die geacitveerde windows XP neem je het bestand wpa.dbl.
  Dit kopieer je naar je niet geactiveerde windows XP. Het bestand bevindt zich in de map Windows\system32\
 • [quote:c7c31bbc40]prbeer dit eens[/quote:c7c31bbc40]

  En dan issie als bij toverslag geactiveerd?
 • De activatie van windows wordt beschreven/genoteerd in het bestand wpa.dbl.
  Aangezien je in dezelfde configuratie blijft werken (enkel een andere windows-installatie maar dezelfde hardware) moet je de activatie van je tweede XP-installatie op deze manier kunnen omzeilen.
  Het enige wat je parten kan spelen is de partitie waarop je installeert. Ik weet niet in hoeverre dit in het bestand wpa.dbl mee verwerkt wordt.
  Ik zou zeggen proberen en laat het weten…..
 • Op zich een interessante kwestie: mag je XP meerdere malen op 1 pc installeren?
  Voor de activatie maakt het volgens mij niks uit. Immers: de hardwareconfiguratie is nog exact dezelfde.
  Ik zou zeggen, bel gewoon de activatielijn van MS, en activeer die hap.
  ;)

  Max
 • Bedankt voor alle tips

  dat met dat wpa bestand heb ik al meteen als eerste geprobeerd, dat werkt dus niet. Blijkbaar wordt er toch ook iets van de partitie meegenomen in het bestand.

  Ik ga nu toch maar alles opnieuw installeren en dan gewoon aktiveren.

  Wat ik me afvraag of het überhaubt mogelijk is om met Ghost een image te maken van xp en die dan zonder problemen met de aktivatie terug te zetten.
  Als dit namelijk niet werkt, is het maken van een image ook geen oplossing

  groeten
  Gerard
 • Ja, het terugzetten van een geactiveerde image kan zonder problemen. Maar zodra je een image terugzet op een andere partitie dan de oorspronkelijke, dan krijg je problemen met driveletters. Wat [i:8a75453316]niet[/i:8a75453316] werkt is het terugzetten van een niet-geactiveerde image. Deze is immers al meer dan 30 dagen geleden gemaakt en is onmiddellijk ontoegankelijk!
  Als je je Windows activeert, noteer en bewaar dan de activatiestring. Deze string zou namelijk gelijk moeten blijven bij een 2e installatie, ook al is dat op een andere partitie. Dus zou je met dezelfde string de activatie zo moeten kunnen regelen, zonder M$ te moeten bellen.
 • Hardstikke bedankt voor alle tips  Gerard

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.