Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met Windows Mediaspeler 9 onder W98SE.

Anoniem
Jonge Rot
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben even aan het zoeken geweest op het forum maar een afdoende antwoord op mijn problemen heb ik niet kunnen vinden. Het volgende is aan de hand.

  1.) Als ik een videobestand(je) wil afspelen loopt 50% van de tijd de speler vast. Dat wil zeggen, het eerste frame van het bestand wordt zichtbaar en ik hoor enkele seconden van het geluid. Het betreft hier alle bestandstypen voor video. Dus zowel MPEG1 als WMV 7, 8 en 9 alsmede .avi in al zijn soorten. Het gaat dus de andere 50% wel goed. Ook met dezelfde bestanden.
  Het maakt, voor zover ik heb kunnen nagaan, niet uit wat ik daarvoor heb gedaan. Noch met WMP 9, noch met de rest van de PC; het gebeurt ook met een vers opgestarte PC. Er draait vrijwel niks in de achtergrond.

  Ik ben overgestapt op versie 9 omdat mijn standaard speler (versie 6.4) niet met WMV9 kan omgaan volgens de site van www.dsltv.nl . Dat brengt mij meteen bij probleem 2.

  2.) Ik kan op voornoemde site geen uitzending bekijken met WMP9: de speler gaat niet verder dan "in buffer opslaan", dan gebeurt er vervolgens niks meer. Er is dan ook geen dataverkeer meer. Ik heb de WMV9 codec geïnstalleerd en op andere sites met WMV9 content speelt 'ie prima, ook streaming. Ik mag dus concluderen dat de decompressor voor WMV9 werkt. Ik heb door middel van "eigenschappen" gecontroleerd of het werkelijk WMV9 was en dat was het geval.

  Gegevens:
  W98SE, WMP9 voor W ME/9x, 1200 MHz Athlon met 256 MB SD-RAM. Chello met plm. 1200 Kbps downstream.

  Ook ben ik nog even teruggegaan naar WMP7 maar dat geeft exact dezelfde problemen. (Kan heel belangrijk zijn) Ik heb allerlei instellingen geprobeerd van zowel de speler als ook de firewall (ZoneAlarm). De laatste heb ik zelfs helemaal uitgeschakeld gehad maar ook dat biedt geen soelaas.

  Wie heeft een oplossing en zijn er mensen met dezelfde ervaringen?
  Ook zou ik graag willen weten of er mensen zijn die het wel voor elkaar krijgen om onder W98SE te kijken naar de uitzendingen van www.dsltv.nl met WMP9. Met Realplayer lukt het overigens prima maar ik ben heel benieuwd naar de kwaliteit van WMV9.
 • Niemand?
 • Ik weet niet zeker of dit een oplossing is maar je kunt het altijd proberen!!!

  Verwijder iig wm9 en installeer deze opnieuw (als hij vraagt of je eventuele gekoppelde codecs wilt mee verwijderen gewoon doen!!!)

  Dan download en installeer je:

  nimo codec build 9 beta 1

  van

  http://nimo.titanesk.com/modules/freecontent/index.php?id=2

  Dit is de beste codec bundel die er bestaat!!!

  Succes
 • Hallo maar weer,

  Ik heb de eerste tip opgevolgd en dus het nieuwste codec-pack geïnstalleerd nadat ik WMP9 na verwijderen opnieuw heb geïnstalleerd.

  Helpen doet het niet echt maar dat dacht ik ook wel. De codecs die benodigd waren zijn immers al op het systeem aanwezig.

  Met MPlayer2 kan ik inderdaad gewoon doen wat ik anders ook al deed maar ook dat wist ik wel. Het gaat erom dat WMP9 met www.dsltv.nl kan werken en dat is onmogelijk met MPlayer2. Dit wordt ook duidelijk op de site vermeld onder FAQ's. De stream is namelijk in WMV9 en daar kan MPlayer2 niet mee overweg zo staat er.

  Andere sites met WMV9 content gaat wel goed. Met WMP9 dus.

  Wie o Wie??
 • Is er nu helemaal niemand die met Media Player 9 werkt onder 98(SE) of ME met een breedband internetverbinding?

  Zo ja, wil die dan eens proberen of het lukt om met voornoemde speler eens een stukje van een van de "uitzendingen" van www.dsltv.nl te bekijken? Ik ben benieuwd of dat gaat!

  En loopt de speler niet regelmatig vast bij het afspelen van om het even welk videobestand?

  Ik hoop op reactie,

  Groeten.

  Ps. Ik heb anderhalve week geleden al een e-mail naar het op de site aangegeven adres gestuurd maar nog niks gezien wat op een antwoord lijkt. Kennelijk weten zij ok niet wat het is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.