Vraag & Antwoord

OS Windows

bestandsnamen niet alfabetisch

5 antwoorden
  • op de een of andere manier heb ik iets fout gedaan ( noem het voor mijn part verwoest ) en heb ik nogal last van het feit dat als ik bestanden wil opslaan ( vanaf internet of vanuit een programma ) de bestanden in de gekozen directory vreselijk door elkaar lijken te staan. Zo te zien zijn de gesorteerd op datum maar .......... ik wil ze zo graag alfabetisch in de lijst zien. De oplossing zal waarschijnlijk reuze simpel zijn, maar om die te vinden ben IK weer te simpel. Kortom: HELP ( svp natuurlijk ). HET PROBLEEM IS INMIDDELS BLIJVEND VERHOLPEN DOOR TUSSEN-KOMST VAN MICROSOFT ZELF, WANT - ZO BLEEK - DEZE FOUT ZIT IN 98se EN MOEST MET EEN KLEINE KUNSTGREEP ONGEDAAN WORDEN GEMAAKT. DANK AAN DE MEEDENKERS.
  • Hm, wel wat weinig info. Dus ga ik er vanuit dat je het hebt over Windows XP Explorer (Verkenner) View > Arange icons by Name. Beeld > Pictogrammen schikken op Naam. :roll:
  • [quote:a6603c015b="jolo"]Hm, wel wat weinig info. Dus ga ik er vanuit dat je het hebt over Windows XP Explorer (Verkenner) View > Arange icons by Name. Beeld > Pictogrammen schikken op Naam. :roll:[/quote:a6603c015b] ***** Bedankt voor het meedenken en sorry voor de beperkte info. Neen, het gaat niet om XP maar om 98SE en dat je bestanden kunt sorteren weet ik ( en zelfs hoe ) maar ......... voorheen deed 98SE dat standaard alfabetisch ( zou het een register-probleem / instelling kunnen zijn ?? ) Denk nog even mee svp.
  • Pjdejong Ga naar de Verkenner. Extra-Mapoptie's tabblad Weergave. Kies in het tabblad- Mapweergave. Daar heb je een paar mogenlijkheden die je voor eigen gebruik kunt instellen. Lucia
  • pj, Het kan nog simpeler of anders gezegd steeds anders als je dat wil. Boven de kolommem in het linker deel van de Windows Explorer heb je de grijze header-balk met de kolomnamen. Als je (maar een keer!) klikt op zo'n kolomnaam zie je dat die kolom wordt gebruikt voor de sortering. Hiermee kan je dus sorteren op alfabet, filegrootte, fileextensie en datum. Wat wil een eenvoudige en argeloze Window$ gebruiker nog meer en $impeler :lol: Groeten, Maarten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.