Vraag & Antwoord

OS Windows

Vertraagd opstarten van Windows XP en Norton Antivirus 2003

Anoniem
piconimpex
16 antwoorden
 • Mijn computer wacht 90 seconden bij het opstarten doet niets in die tijd daarnaa gaat hij vanzelf verder en werkt alles normaal. Verwijder ik Norton Antivirus van de computer dan wacht hij niet en strat normaal op
 • Ja dat gebeurd met norton antivirus 2003.
  Er staan genoeg verwijzingen hier op het forum.
  Maar heb je al een keer geprobeerd om je computer sneller te laten opstarten dmv bootvis?
  Zie onderstaande link waar je hem kunt downloaden

  http://www.microsoft.com/hwdev/platform/performance/fastboot/BootVis.asp
 • De computer in de slaapstand zetten. En je hebt nergens last van. Moet je de computer opnieuw opstarten voor een programma enz. Ja, dan kost het wel wat tijd. Maar nogmaals zoals bij mezelf, in de slaapstand, en binnen twee seconde is de computer bedrijfs klaar. A. Scheele
 • Wat heeft je computer in slaapstand zetten te maken met een opstart
  probleem?
 • Alles. Als de computer in de slaapstand staat, treedt er geen vertraging op. Gesnopen.
 • slaapstand is geen oplossing.
  dan staat je pc dag en nacht aan, is niet echt goed lijkt me.
  bovendien moet je problemen bij de bron aanpakken :wink:
  heb je antivirus wel echt nodig?
  ik heb kabelinternet, dus een noron firewall. noodzakelijk. alle toeters en bellen, extra opties etc uitgezet. norton antivirus 2003 wel geinstalleerd, maar start helemaal niet mee op. start verder helemaal niets mee op, kijk daar ook even na, met bijv. starter van codestuff, of via msconfig in start–>uitvoeren.
  ik doe alles met mn pc, downloaden, surfen, spellen etc, maar nog nooit een virus gehad. scan een keer per week mn hele pc. maar om dat ding heletijd mee te laten lopen, is niet nodig denk ik, als je een beetje oplet wat je doet, vooral met mailbijlages.
  doei,
  jules
 • Volg advies van PDEXIE.
  Antivirus software uitzetten is niet slim.
  JulesWijers is zeker ook tegenstander van verzekeringen?
 • In de slaapstand is de PC uit. Als je de PC weer wilt gebruiken. Kan dit alleen met de aan-en uit knop. Dus de PC staat dan niet dag en nacht aan.
 • Een computer in slaap stand staat altijd aan.
  Hij verbruikt minder stroom dan als ie normaal aan zou staan, maar helemaal uit staat ie echt niet.
 • Als men computer in de slaapstand zet, wordt alles in het geheugen van de computer op de vaste schijf opgeslagen en wordt de computer uitgeschakeld. Als men de computer weer inschakelt, worden alle programma`s en documenten op het bureaublad hersteld die geopend waren op het moment dat men de computer in de slaapstand zette. Dit geldt voor Windows XP Home Edition. En staat in help en ondersteuning.
 • ok, dat zou kunnen, van die slaapstand.
  maar van de virusscanner:
  ik denk niet dat ik onverrstandig ben. in tegendeel, ik ben juist heel verstandig bezig. Dit is mijn pc. door de firewall komt er ook niemand anders op, dus alleen ik zou er een virus op kunne nzetten. en dat doe ik niet. iedereen met gezond verstand, die niet naar de illegale sites surft, en niet zo maar bijlagen opent, en alles wat vreemd is, eerst even scant, (kazaa, diskettes, cdroms etc) zal echt niet snel een virus krijgen.
  ik backup regelmatig, en mocht het ooit verkeerd gaan, ondanks mijn wekelijkse scan, heb ik een format er graag voro over, als je die snelheidswinst durende het jaar bekijkt.
  btw: heb nog nooit een virus gehad…, maar ben wel verzekerd :wink:
 • [quote:c686c3d5bf="A. Scheele"]Als men computer in de slaapstand zet, wordt alles in het geheugen van de computer op de vaste schijf opgeslagen en wordt de computer uitgeschakeld. Als men de computer weer inschakelt, worden alle programma`s en documenten op het bureaublad hersteld die geopend waren op het moment dat men de computer in de slaapstand zette. Dit geldt voor Windows XP Home Edition. En staat in help en ondersteuning.[/quote:c686c3d5bf]

  Dat heet geen slaapstand, maar dat is de zogenaamde hibernate functie. Gebruik ik zelf ook weleens.
  Probleem is wel dat niet alle systemen dat hebben..
 • [quote:a1a0d78c27="juleswijers"]..die niet naar de illegale sites surft…[/quote:a1a0d78c27]

  Sorry hoor, maar van een 'illegale' site (sinds wanneer kan een site illegaal zijn?) kun je geen virus krijgen.
  Dat kan alleen maar als je vanaf zo'n site bestanden gaat downloaden en daarna ook nog eens gaat openen.

  Het enige wat via een site op een computer zonder toestemming van de gebruiker kan komen is een zogenaamde [b:a1a0d78c27]cookie[/b:a1a0d78c27] en dat is niks meer dan een plain text bestandje.
 • he,
  ik gebruik gewoon geen virusscanner, mag dat?
  en er zijn wel degelijk veel sites die illegale bestanden etc bevatten (zo goed :-? ) met scripts etc. die zelfs je god ganse pc naar de maan kunnen helpen. virussen zul je niet snel krijgen, maar er zijn wel erg veel slechte scripts, en normaal gesproken houd een virusscanner die tegen. zonder virusscanner zijn die vaak erg vervelend.
  vraag me niet naar een voorbeeld site, want dan geef ik hem je dadelijk nog ook…
 • Ik heb het zelfde probleem gehad na wat ge-Googled een aantal berichten gevonden over problemen met Hotfix Q811493 en Antivirus sw.

  Hotfix verwijderd en mijn probleem is opgelost.

  Hopelijk werkt dit ook bij jou.

  Suc6
 • Kijk hier:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=90030

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.