Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartmap

Peter Vooges
8 antwoorden
 • In de map opstarten (onder programma 's) staan o.a. mailwasher en zonealarm.
  Als ik via msconfig onder het tabblad opstarten kijk, staan ze in die lijst allegbei twee keer vermeld, één keer in de lokatie "startup" en één keer in de lokatie "common startup".
  Mailwashet meld dan ook terecht bij het opstarten dat het al actief is, zonelalarm negeert de tweede vermelding en start slechts één keer op. Haal ik een vinkje weg bij willekeurig één van de dubbele regels, dan starten ze weer helemaal niet op, kortom ergens worden de programma 's een tweede keer vermeld voor het opstarten en dat is niet de bedoeling. Ik heb via verkenner bij de gebruikers (all users, default user en ikzelf) gekeken en daar staat het maar opstarten maar één keer vermeld met de beide programma 's.
  Waar zou dit probleem te verhelpen zijn ?
 • Wat is dan je probleem? Het is toch prima zo?
 • Dan heb ik het kennelijk niet duidelijk omschreven.
  Zowel mailwasher als zonealarm worden dus twee keer gestart. Voor zonealarm maakt dat niets uit, maar mailwasher geeft een foutmelding die ik moet wegklikken en daar wil ik eigenlijk van af.
  Het is trouwens gewoon vreemd, dat programma 's die in de map opstarten worden gezet, twe keer in msconfig te zien zijn.
 • Je kan naar [b:a870e3122d]start, uitvoeren[/b:a870e3122d] gaan en dan [b:a870e3122d]regedit.exe[/b:a870e3122d] typen, navigeer naar het volgende:
  HKEY_LOCAL_MACHINE
  Software
  Microsoft
  Windows
  Curren_Version
  - EN DAN DE VOLGENDE MAPPEN CONTROLEREN:
  Run
  Run-
  RunCache
  RunServices

  Hierin staat alles wat opgestart wordt, als je hier dus de twee verwijzigingen terugbrengt naar een van ZoneAlarm mag die dus maar een maal gestart worden. Kijk ook even in de map opstarten in het start menu, als er in het register al een directe verwijzing naar het programma is kan je hem uit deze map weggooien…

  Succes…:P
 • of je gebruikt een programma, dat daar speciaal voor gemaakt is, zoals starter van codestuff. erg goed en handig, om alles wat mee opstart te regelen.
  via msconfig moet jezoiets eigenlijk niet doen, (denk ik), dat geeft alleen maar problemen.

  jules
 • my009054: Ik had daar al gekeken, omdat daar inderdaad meestal de zaken op te lossen zijn. Er staan bij mij trouwens alleen Run; RunOnce en RunOnceEx. In die mappen staat het niet, dat vond ik juist het vreemde.

  Jules: Ik ga je tip uit proberen. Ik laat het resultaat nog weten.
 • Probleem opgelost met behulp van Starter.
  Na installatie bleek ook daar dat de programma's 2 keer werden aangeroepen, één keer voor de "current user" en één keer voor "all users" terwijl het maar in keer in de opstartmap stond.
  Via starter en verwijzingen verwijderd en nieuwe links aangemaakt en die doen het nu wel goed.
  Goede hulp dat starter.
  Jules bedankt voor de tip.
 • Tja, daar had je Starter dus niet voor nodig gehad… :roll:

  Die heeft alleen maar bevestigd wat je zelf al zag, namelijk dat die programma's twee keer opstartten.
  Je had het dus gewoon zelf kunnen fixen door één van de twee snelkoppelingen (bijvoorbeeld die in Common Startup) te wissen.

  Ook het feit dat je ze in het register niet terugvond was normaal.
  Ze startten namelijk niet vanuit het register op, maar, inderdaad: vanuit je map(pen) "Opstarten".

  Maar het is nu in orde, en daar ging het tenslotte om. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.