Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win XP reparatie installatie en vreemde 'partitie'

Anoniem
aajd
10 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een lastig probleem:
  Ik heb een HD van 40G in vier partities. In partition magic 8.0 ziet het er zo uit:

  C: fat32 9.500 Mb
  (*) extended 28.623 Mb
  (*) unallocated 7.8 Mb
  D: fat32 9.500 Mb
  E: fat32 9.500 Mb
  F: fat32 9.600 Mb

  Op C: heb ik win98se en op D: win xp prof (SP1) (dualboot)

  Ik wilde die unallocated samenvoegen met D: met partition magic. Tijdens dit proces liep hij vast en heb ik ge-reboot. Daarna was D: 'dyn_root' geworden. Op de site van powerquest stond dat je met behulp van Ptedit moest zoeken naar PqRP (type 3c) partitie m.b.v. EPBR . Ik zat toen in een tabel waar ik niet veel van snapte maar heb toch het advies opgevolgd. Type 3c veranderd in fat32.
  Daarna had ik alleen C: nog over. Met fdisk heb ik e.e.a. weer voor elkaar gekregen maar die 'partitie' van 7.8 Mb kon niet fat 32 geformateerd worden. Wel was het opeens fat12 (?) . om een lang verhaal kort te maken. Ik heb nu alle partities gelukkig wel terug. Alleen wil XP niet meer starten. Ik krijg de volgende melding: windows kan niet gestart worden omdat het volgende bestand is beschadigd of ontbreekt of niet kan worden gevonden <windows hoofdmap> \system32\hal.dll
  Installeer het opnieuw.

  Op de cd kan ik het niet vinden dus heb ik geprobeerd de installatie te repareren want bij opnieuw installeren ben je alle instellingen kwijt. Ik kom dan in een DOS achtige omgeving D:\windows\ en weet dan niet welke commando's ik moet typen om XP weer te repareren.

  Kortom: wie weet hoe ik xp kan repareren en wat is die 'unlocated' van 7.8Mb?
 • Heb je geen kennis die xp heeft , dan kan je vragen of hij hal.dll naar je toe mailt.

  Zelf draai ik op W2K , ik weet niet of deze dezelfde is anders wil ik hem wel mailen.

  De unlocated van 7,8 mb heeft iedereen , deze wordt door windows aangemaakt en moet je ook laten zoals hij is. :wink:
 • Je kan toch gewoon de XP cd-rom erin pompen en eventjes op dezelfde partitie in dezelfde map installeren, eroverheen dus! Dan heb je je bestanden weer terug en zou het opgelost moeten zijn.

  Als je al een kennis kunt vinden die ook Windows XP heeft en je dat ene bestand kunt krijgen, geeft hij hoogstwaarschijnlijk toch weer een bestand aan. Dat gaat zo maar eindeloos door, het gaat toch bijna nooit om dat ene bestand…. Totdat je bij de melding komt dat je kernel32.dll mist en dan je toch opnieuw installeren, dus m.i. verspilde moeite

  Succes… :P
 • Over die 'unallocated' ruimte zou ik me niet druk maken. Heb het wel vaker gezien, en het voorzover mij bekend dan met geen mogelijkheid ergens aan toe te voegen. En wat is nou 8 MB op 36 GB?
 • Die unallocated ruimte heb ik ook.
  Die maakt windows xp steeds zelf aan.
  Als ik alle partities verwijder en daarna op mijn c en d schijf nieuwe partities aanmaak dan komt zo als vermeld die unallocated ruimte van zelf er weer.
  Maar heeft die unallocated ruimte niets te maken met ruimte die xp op de een of andere manier nodig heeft?
 • Ik heb win xp maar opnieuw geinstalleerd want met de reparatie installatie wilde het niet lukken. Ben nu wel alle instellingen etc. kwijt want win xp kan [b:a34361ba06]niet[/b:a34361ba06] in tegenstelling tot win9.x over een oude installatie heen geinstalleerd worden. Hij verwijderd dan gewoon de vorig eerst.

  Wat betrft die unlocated 8Mb. Ik was benieuwd wat dat nu precies was. Het schijnt er dus 'gewoon' bij te horen. Verder maakt het inderdaad niks uit t.o.v 40Gb.

  Groet Ab.
 • [quote:da278ae430="aajd"]Ik heb win xp maar opnieuw geinstalleerd want met de reparatie installatie wilde het niet lukken. Ben nu wel alle instellingen etc. kwijt want win xp kan [b:da278ae430]niet[/b:da278ae430] in tegenstelling tot win9.x over een oude installatie heen geinstalleerd worden. Hij verwijderd dan gewoon de vorig eerst.

  Wat betrft die unlocated 8Mb. Ik was benieuwd wat dat nu precies was. Het schijnt er dus 'gewoon' bij te horen. Verder maakt het inderdaad niks uit t.o.v 40Gb.

  Groet Ab.[/quote:da278ae430]

  Windows xp kan wel over een oude installatie, ik denk dat je voor de optie nieuwe installatie hebt gekozen.
  En die unlocated 8 mb wat bedoel je daarmee? Dat ie er nu weer is, zo ja
  bij mijn weten hoort dat zo, aangezien ik dat ook heb bij mijn 40 gb harddisk.
 • Die 8 Mb unallocated space wordt altijd gereserveerd om Windows in staat te stellen de schijf in te stellen als Dynamic Disk: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;225822

  De melding [i:f78baabd67]Windows kan niet gestart worden omdat het volgende bestand is beschadigd of ontbreekt of niet kan worden gevonden <windows hoofdmap> \system32\hal.dll[/i:f78baabd67] betekent vrijwel altijd dat het betreffede bestand niet is beschadigd maar [b:f78baabd67]niet kan worden gevonden[/b:f78baabd67]. En wel op de locatie zoals die in BOOT.INI staat. Kort gezegd: boot.ini wijst naar de verkeerde lokatie (partitie, map) waardoor Windows niet wordt gevonden.

  Controleer dus eerst of deze boot.ini wel correct is. Als WinXP op de C: partitie in de map C:\Windows staat, dan kan XP ook zonder boot.ini starten.
 • Bij mij kan xp dus echt niet over de oude heen geinstalleerd worden. hij geeft hier expliciet melding van. Rest dus de 'reparatie installatie' en die ziet er zo uit: D:\windows\
  en weet dan maar welk commando je moet intypen.

  goede tip van die dynamic disc. Komt nu natuurlijk de vraag, wat is het verschil met een niet dynamic disc?
  p.s mijn boot.ini ziet er nu intussen als volgt uit. Hoe kan ik nu zien dat hij naar de goeie plek voor hal.dll verwijst?


  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows XP " /fastdetect
  C:\="Windows 98"
 • Aangezien vrijwel elke disk een basic disk is, zul jij ook wel een gewone basic disk hebben. Een dynamic disk (alleen onder Win2000 Server en XP Pro) wordt meestal alleen zakelijk gebruikt. Wil je daar alles van weten, dan help Google je vast wel verder op weg…
  http://support.microsoft.com/?kbid=309044

  Jij boot.ini verwijst naar een Windows installatie op de 2e partitie in een map genaamd Windows. Als dat goed is, dan zou de verwijzing eigenlijk ook moeten kloppen. Je zou in dat geval kunnen proberen om op te starten naar Recovery Console en daar het commando [b:ee5b6fc06d]bootcfg
  ebuild[/b:ee5b6fc06d] uit proberen.

  Info: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314058
  Meer info: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q307654


  PS: Na herlezeing van je 1e vraag zou ik zeggen dat het mogelijk is dat die 8 Mb de 2e partitie is (geworden), en je Windows dus op de 3e partitie staat. Maak eerst een kopie van boot.ini en probeer PARTITION(2) eens te veranderen in PARTITION(3) (in beide regels dus). Mogelijk dat dat het probleem kan oplossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.