Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

directe kabelverbinding onder xp

Anoniem
Binary
19 antwoorden
 • Via de wizard heb ik een directe kabelverbinding (com1) geconfigureerd (XP). Op een laptap dezelfde handelingen met de wizard verricht (win98).
  Op beide computers zijn gedeelde bestanden toegestaan
  Toch krijg ik geen verbinding. (de kabel is goed!) Waar zou dat aan kunnen liggen?
 • Kijk eens of de firewall van Windows XP aan/uit staat. Dit kan wel eens een probleem vormen. Dat doe je door het volgende te doen:

  1. start
  2. configuratiescherm
  3. netwerkverbindingen
  4. Klik nu rechts op de verbining en kies 'eigenschappen'
  5. Onder het tabblad 'GEAVANCEERD' kan je aangeven of je wel of niet firewall over die verbinding hebben.

  Succes
 • De 'directe kabelverbinding' is vooral onder win9x erg onbetrouwbaar. Meestal krijg je geen verbinding. Probeer het eens met andere software, zoals Fastlynx, Laplink, PClink, Total commander.
 • [quote:909f1c7e30="gerben"]De 'directe kabelverbinding' is vooral onder win9x erg onbetrouwbaar. Meestal krijg je geen verbinding.[/quote:909f1c7e30] Nou dat kan ik zelf niet bevestigen. Het werk wel of niet. Wat ik zelf merkte was dat er verschillende null modem kabels bestaan waarvan niet alle soorten zonder meer bruikbaar zijn. De versie die Microsoft adviseert, die kon ik toendertijd op al mijn computers gebruiken. Vanwege de lage overdrachts snelheid zou ik sowieso een andere oplossing kiezen.
 • Als we het dan toch over verschillende manieren gaan hebben, zou ik gaan voor twee USB-netwerkadapters die plug&spray; zijn op alle windows systemen en een utp-kabeltje. Dat werkt namelijk altijd en je kan er veel leukere dingen mee doen, omdat je volledige netwerkfunctionaliteit op grotere snelheid hebt…

  Of, maar dat is meer voor de fun, een draadloze netwerkset. Daar hangt dan ook wel een ander prijskaartje aan, zeker als je dat ook nog eens usb wilt hebben…
 • Beste mensen,

  Nu heb ik het dus wel voor mekaar gekregen een laptop met W98 en een desktop met XP via een directe kabelverbinding met elkaar te linken… Tenminste de verbinding is gelegd. Nu kan ik alleen met de gastcomputer de host niet vinden!!! :evil: :evil: :evil: Als ik de computernaam intik onder zoeken vind hij helemaal niets. Wat of welke instellingen moet ik veranderen om hem wel te vinden.

  Bij voorbaat dank.

  Ricardo
 • [quote:2da8654e5a="Riekardo"]Nu kan ik alleen met de gastcomputer de host niet vinden[/quote:2da8654e5a] Heel mooi dat het lijkt te gaan werken. Wie is de gast computer? De laptop of de desktop? Heb je bestandsdeling en client voor Microsoft netwerken op de computers aangezet? Verder weet ik niet welk protocol je gebruikt? Toendertijd dat ik er mee heb gewerkt was dat Netbeui, en XP ondersteunt dat niet meer standaard. TCP/IP kan ook gebruikt worden, maar vergt misschien iets meer instellingen. Ik heb daar helaas geen ervaring mee.
 • In "Help en Ondersteuning" van XP vind je onder "Directe kabelverbinding" de hele procedure om een verbinding tot stand te brengen. Zo heb ik het destijds ook aan de praat gekregen. (Overigens heb ik de koppeling later vervangen door een modem
  outer).
  Heb je die procedure als eens afgewerkt?

  Wat Hans zegt klopt niet helemaal. Xp ondersteunt nog steeds Netbeui, alleen wordt het niet automatisch mee-geinstalleerd. Het staat op je XP CD in de map \ValueAdd.

  Succes,

  Ben
 • Alle stappen heb ik inmiddels doorlopen van het help menu. Als ik in het scherm van de Netwerkverbindingen kijk, staat de paralelle verbinding met laptop netjes onder "Directe verbinding" en het kreng staat ook nog eens op "Verbonden"!! :evil: :evil:

  De bestanden (lees gehele harde schijf) op de host zijn gedeeld en ik weet vanuit het verleden dat er een foefje was om deze dus te openen. Het lukt dus niet via "zoeken naar computers of personen" en "zoeken naar bestanden of mappen". De vraag is nu hoe in godsnaam wel, want nog even en de hele bende ligt op de bodem van de Amstel… :D :D

  Mijn dank zal zeeeeeeer groot zijn als de oplossing er zal komen.

  Ricardo
 • [quote:de69079194="Riekardo"]… want nog even en de hele bende ligt op de bodem van de Amstel… :D :D
  [/quote:de69079194]Zeg even waar op de Amstel, ga ik er met mijn boot liggen :lol: :wink: :P .
 • [quote:2db51d42c3="Riekardo"]Alle stappen heb ik inmiddels doorlopen van het help menu. Als ik in het scherm van de Netwerkverbindingen kijk, staat de paralelle verbinding met laptop netjes onder "Directe verbinding" en het kreng staat ook nog eens op "Verbonden"![/quote:2db51d42c3] Ik was niet zo geïnteresseerd in het verbonden zijn en de wizards, dat geloof ik wel. Ik ben geïnteresseerd in de netwerk instellingen, zoals TCP/IP, Netbeui, bestandsdeling enz. Een firewall wil ook nog wel eens dwars liggen. Overigens, gebruik je nu een parallelle verbindingskabel? Eerst was dat toch een COM kabel?
 • quote] Ik was niet zo geïnteresseerd in het verbonden zijn en de wizards, dat geloof ik wel. Ik ben geïnteresseerd in de netwerk instellingen, zoals TCP/IP, Netbeui, bestandsdeling enz. Een firewall wil ook nog wel eens dwars liggen. Overigens, gebruik je nu een parallelle verbindingskabel? Eerst was dat toch een COM kabel?

  Laten we bij het makkelijkste beginnen, ik gebruik op dit moment een paralelle verbindingskabel in de printerpoorten van beide machines. Echter om nu de instellingen door te lopen van al die netwerkinstellingen via dit forum lijkt mij vrij tijdrovend. Misschien kan je me bijvoorbeeld via Messenger door dit probleem loodsen en zo niet dan moet ik graven.
 • voor directe verdbindingen gebruik ik een usb-kabeltje van smartlink.
  met een floppie kun je op elke pc de driver voor het kabeltje installeren en een soort verkenner.
  klik de kabel in beide pc's en start de smartlink-verkenner op. Zodra beide pc's elkaar gevonden hebben splitst het venster in een lokale en remote weergave. door bestanden van de ene weergave naar de ander te verslepen kun je bestanden met elkaar delen.
  Verder kun je bestanden printen door naar ze te bladeren in de smarlink-verkenner en te kiezen voor 'afdrukken'.
  Werkt allemaal simpel, en op elke pc/laptop met usb ;)


  Max
 • Ik snap nog steeds niet waarom het een directe kabelverbinding moet zijn.
  Elke laptop heeft toch wel een netwerkkaart en bijna elke pc ook wel.

  Is veel makkelijker en ook nog eens sneller ook.. of denk ik nu raar?
 • Nee, zo zou ik ook denken. De meeste laptobs hebben dat en een netwerkkaartje voor de pc kost nog geen tien euro. Met netwerken gaat er echt een wereld voor je open t.o.v. een directe kabelverbinding.

  InZane, leuke speakers trouwens, B&W; Zelf heb ik de JBL TLX-series met een JBL vetserker en VanDenHul Clearwater speakercord… Klinkt ook best goed. Maar dat was even off-topic… Jammer sat ze bij computer totaal geen audio-afdeling hebben… Heeft natuurlijk weinig met pc's te maken maar is wel erg leuk.
 • [quote:90de7f80ac="Riekardo"]Echter om nu de instellingen door te lopen van al die netwerkinstellingen via dit forum lijkt mij vrij tijdrovend. Misschien kan je me bijvoorbeeld via Messenger door dit probleem loodsen en zo niet dan moet ik graven.[/quote:90de7f80ac] Dat zou kunnen, maar is voor mij ook erg tijdrovend. Soms heeft het zin om de boel zelf eens op een rijtje te zetten. Die wizards zijn leuk, maar die vergeten ook nog wel eens wat of zetten net 1 instellinkje verkeerd. De direct kabel verbinding heeft mijns inziens 1 groot nadeel, deze maakt gebruik van de externe toegang. Gebruik je TCP/IP dan moet je dacht ik een VPN instellen. Met dat laatste kreeg ik problemen vanwege die externe toegang en mijn modem die ik ook wel eens wilde gebruiken. Dus leuk voor 1 keer. Mijn advies is om protocol Netbeui in te stellen. Ik heb zelf een USB/ethernet adaptertje gekocht. Het kost mij wat geld maar nu kan ik in ieder geval die mensen helpen die wel USB hebben maar die niet willen of kunnen rommelen met hun computer. Wat betreft die USB direct link kabeltjes, ik ben er zelf niet kapot van. De goedkoopste die ik heb geprobeerd maakt gebruik van een eigen Verkenner. De laatste rommelde met mijn netwerk ook als de adapter niet werd gebruikt. Dus ja, ik probeer nu alles via gewoon netwerk te doen. Maar die printerkabel, dat moet ook wel kunnen. Hoeveel data wil je over de kabel halen?
 • ….Hoeveel data wil je over de kabel halen? Ongeveer 100 mb in totaal. Wat die instellingen betreft, na gister een vrije dag gehad te hebben, zal ik er vandaag vol goede moed weer induiken, later vandaag zal ik je proberen wat meer informatie te geven over de instellingen op beider pc's.
 • Als het je echt gaat om éénmalig 100 Mb over te zetten, dan zou ik zonder meer de DOS versie van [b:ecb7f0095d]FastLynx[/b:ecb7f0095d] gebruiken. Beide machines naar DOS opstarten en dat programma runnen. Gaat veel eenvoudiger dan onder Windows.
  Maar dan moet je wel beslist een FAT (16/32) partitie hebben, anders kan DOS niets schrijven.
 • …Maar dan moet je wel beslist een FAT (16/32) partitie hebben, anders kan DOS niets schrijven….. Eehm…. ik ben niet zo'n vreselijke held op compugebied… met andere woorden… je ben me kwijt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.