Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

schijfruimte te kort

my009054
7 antwoorden
 • XP geinstalleerd nu blijk ik schijfruimte tekort te komen voor het installeren van andere programma's. Windows installer wordt daardoor steeds afgebroken. Ik heb gfenoeg ruimte op de D en E schijf. Kan ik een partitie vergroten en zo ja hoe?
  e-mail Stormvogels1912@hetnet.nl

  Cees Duiker
 • Hoogstwaarschijnlijk wordt je virtuele geheugen op dezelfde schijf als die van windows gezet… Zo heb je nauurlijk nogal snel last van tekort aan schijfruimte op een bepaalde parttite. Doe eens het volgende:

  1. Start
  2. Configuratiesscherm
  3. Systeem
  4. Geavanceerd
  5. Onder het kopje 'prestaties' op INSTELLINGEN
  6. Tweede tabblad 'geavanceerd'
  7. Knop 'WIJZIGEN' indrukken

  Nu zie je waar je swap ingesteld wordt, dit kun je hoogstwaarschijnlijk wel verkleinen; meestal is 256MB genoeg…

  Als dit niet het probleem is kan je of met externe software als Partition Magic of met interne software in Windows:

  1. start
  2. configuratiescherm
  3. systeembeheer
  4. computerbeheer
  5. uit linker rijtje 'schijfbeheer'

  Standaard in windows kan je [b:296949f762]GEEN[/b:296949f762] partities resizen. Alleen verwijderen en aanmaken, formatteren ed…

  Succes :P
 • Partition Magic installeren is wel makkelijk om te resizen. Als op die andere schijven genoeg ruimte is, waarom zet je daar dan niet de programma's op?

  Peter
 • Je kunt hibernate en system restore ook nog uitzetten. Scheelt enkele honderden MBs
 • [quote:e56589285e="my009054"]Hoogstwaarschijnlijk wordt je virtuele geheugen op dezelfde schijf als die van windows gezet… Zo heb je nauurlijk nogal snel last van tekort aan schijfruimte op een bepaalde parttite. Doe eens het volgende:

  1. Start
  2. Configuratiesscherm
  3. Systeem
  4. Geavanceerd
  5. Onder het kopje 'prestaties' op INSTELLINGEN
  6. Tweede tabblad 'geavanceerd'
  7. Knop 'WIJZIGEN' indrukken

  Nu zie je waar je swap ingesteld wordt, dit kun je hoogstwaarschijnlijk wel verkleinen; meestal is 256MB genoeg…

  Als dit niet het probleem is kan je of met externe software als Partition Magic of met interne software in Windows:

  1. start
  2. configuratiescherm
  3. systeembeheer
  4. computerbeheer
  5. uit linker rijtje 'schijfbeheer'

  Standaard in windows kan je [b:e56589285e]GEEN[/b:e56589285e] partities resizen. Alleen verwijderen en aanmaken, formatteren ed…

  Succes :P[/quote:e56589285e]
 • Idd. Hiberanet (ofwel standby) staat bij configuratiescherm en dan ENERGIE. Het gebruikt exact de hoeveelheid schijfruimte van je RAM. Bij 256MB Ram dus 256MB schijfruimte. Je kan helaas de plaats waar dat opgeslagen wordt niet kiezen; altijd op je systeemschijf…

  SystemRestore staat ook in het configuratiescherm en dan bij Systeem.

  Nadeel van deze twee methodes is dat het tenkoste van je systeemfunctionaliteit gaat, enerzijds kan je de standby-functie niet meer gebruiken en anderzijds wordt de hele optie systeem_herstellen uitgeschakeld. In dit geval kan het dus kleine beetjes schijfruimtes schelen.

  Maar, wat ik even niet snap is dat als je op D: en E: genoeg ruimte hebt je de programma's daar niet kan installeren… Of heb je zo weinig schijfruimte dat ie de systeemsettings niet meer bij de C:-schijf kan zetten.

  In je prive-bericht (wat ik overigens haat, zet gewoon ff een nieuw bericht, dan kan de rest ook meedenken) schreef je dat het virtueel geheugen goed was ingesteld qua grootes. Mijn vraag is dan aan jou, wordt dat geheugen op de C: schijf opgeslagen? Anders kan je daar in datzelfde menu instellen dat je op D: een bereik wilt van [512 - 768] qua virtueel geheugen en dan alle 'verloren ruimte' op de c: schijf verwijderen. Dus zorgen dat daar GEEN virtueel gehuegen meer wordt opgeslagen. Dan heb je weer 384MB tot je beschikking en zijn je problemen m.i. opgelost. Best wel belangrijk dus.

  Succes… :P
 • [quote:443842b058="my009054"]Idd. Hiberanet (ofwel standby) [/quote:443842b058]
  Hibernate en Stand-By zijn NIET hetzelfde. In geval van hibernate wordt alles wat zich in je geheugen bevindt, weggeschreven naar je harde schijf, tijdens het uit hibernate komen worden deze gegevens opnieuw ingelezen in je geheugen en hoef je dus niet geheel opnieuw te starten. In het geval van Stand-By wordt de spanning van alle overbodige apparaten gestopt, bijv. HDD, LAN, Video, audio etc etc, je pc staat dus in een soort "slaapstand". Een vrije vertaling van hibernate is "winterslaap" en is dus een soort lange slaapstand voor de pc. Stand-by zal geen noemenswaardige ruimte op de HDD inbeslag nemen, wat hibernate dus wel doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.