Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 2000 word tergend traag

6 antwoorden
  • Ik heb een lastig probleem op 2 windows 2000 machines. De personen die er mee werken klagen dat de computer soms van het ene op het andere moment erg traag worden. Nu wist ik niet precies wat ze met "traag" bedoelden, als ik er zelf mee werkten ging alles prima. Ik deed het in de eerste instatie af als een "tussen de oren" probleem. Nu heb ik het probleem zelf gezien en ik moet toegeven dat het echt niet normaal is, de computers (een p3 met 128 MB geh en een P4 met 256 MB geh) lopen trager dan een 386 met windows98 er op geinstalleerd. De processor word dan nauwelijks gebruikt (0 - 2%) maar het geheugen zit propvol en er word niets vrijgemaakt en dat terwijl er alleen outlook draait met een virusscanner op de achtergrond. Ik heb geen idee waar dit door veroorzaakt word en zoals gezegd is dit ook niet altijd het geval, het gebeurd af en toe. Heeft iemand van jullie dit probleem al eens meegemaakt? En weet iemand een oplossing? Alvast bedankt voor de hulp.
  • [quote:127107843a="mariourk"]trager dan een 386 met windows98 er op geinstalleerd.[/quote:127107843a] *mumble*.. dan weet jij niet HOE traag DAT loopt (uhm, je moet ongeveer 2 uur wachten voordat win98 sowiso geladen is enzo....) Maargoed, ontopic, druk eens ctrl-alt-delete en klik op 'task manager' (taakbeheer). Ga naar processen en klik op 'geheugen' in de tabel (sorteren op geheugewn)... wat is hier het grote? Bij mij staat bv opera (6.05) aan top met 36MB :) (ik blij dat ik >700MB geheugen in mn win2k-pctje heb ;)) Maak evt een screenshot en post die hier, of typ het over, volgensmij heb je nl een paar grote background-processes draaien, bv. spyware etc.
  • Als je Norton AV gebruikt is het een bekend probleem. Update: [url]http://www.symantec.com/techsupp/files/symevnt/symevnt.html[/url]
  • [color=darkred:0cd9b06754] Zou het kunnen dat ze traag worden omdat de pc bezig is de pagefile te vergroten ? Ik zou bij beide pc's de swapfile op <2 x RAM> zetten, en dat dan zowel als minimale als maximale waarde gebruiken. Dus 128Mb ram ? dan 256 Mb pagefile. (min en max) dus altijd 2 x ram zonder groeimogelijkheid.. 't is maar een ideetje.... [/color:0cd9b06754]
  • [quote="webspider"][quote:daef6c6f71="mariourk"] *mumble*.. dan weet jij niet HOE traag DAT loopt (uhm, je moet ongeveer 2 uur wachten voordat win98 sowiso geladen is enzo....) [/quote:daef6c6f71] Ja dat neem ik niet voor niets als voorbeeld, de computers worden ECHT traag. Ik denk trouwens dat het bij de beide computers een verschillend probleem is. Bij de PIII zit het geheugen helemaal vol als hij traag word maar word de proc verder niet belast. De gebruiker van de PIII denk dat het door het printen komt, als hij geprint heeft (met word of excel, gewone windows proggs iig) dan word zijn pc traag) Bij de P-4 word het geheugen weer normaal gebruikt maar worden de proc zwaar belast (99%) door ntvdm.exe Ik ben er inmiddels achter dat dat progje voor DOS emulatie zorgt, Dat zit dus in verband met DOS programma's. Heeft iemand hier nor goeie tips voor? iig alvast bedankt voor de NAV tip, dat gebruikt ik idd, die patch ga ik zeker proberen.
  • Misschien wat spy-ware binnen gekregen? Gebruik het progje adaware eens om het na te kijken http://lavasoft.element5.com/purchase/ Succes ermee :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.