Vraag & Antwoord

OS Windows

98SE/2000/ME/...wat is "beste"OS?

Anoniem
None
33 antwoorden
 • Ik werk voor het ogenblik nog steeds met Windows 98SE. Probeer me niet te overtuigen maar ik wil geen XP voor verschillende redenen.

  Maar welke is nu de beste van 98, 98SE, 2000, Millenium,…?

  Met beste bedoel ik NIET "de mooiste", de "meeste kleurtjes", het aantal toeters en bellen,…maar heeft b.v. het beste geheugenbeheer (geen of weinig "leaks",…), is het meest stabiel, heeft de beste hardware-ondersteuning, enzovoort…

  Graag de voor- en nadelen.
 • Beetje vreemd dat je zowieso een afkeer hebt van XP, terwijl dat juist als een van de weinige Windows versies vanaf het begin af aan positief ontvangen is.

  Tweede keus is dan Win2000. Stabiel, snel, veilig(er), goede hardware ondersteunig, moderne architectuur… Het enige nadeel aan Win2000 is dat het soms wat moeilijk wil doen met spellen.

  Win9X is alleen interessant als je vrijwel alleen spellen speelt en moet je verder links laten liggen. ME moet je zowieso laten voor wat het is; de extra functionaliteit tov 9x is niet interessant (er zijn betere alternatieven) en is in vergelijking met 9X een logge eigenwijze olifant.

  Voor serieus computerwerk kun je echt_beter_overstappen naar Win2000 of (liever) XP.

  (edit: of Linux natuurlijk :D )
 • Voor kantoorwerk (stabiliteit): 2000
  Voor spellen (compatabiliteit): 98se
 • Ik heb 98 altijd al aardig gevonden. Maar eigenlijk is het toch wel een ontzettend kl*te OS. Als je een beetje multimedia wilt doen kan je beter Xp gebruiken. 98 is voor spellen zegt iedereen altijd. Maar dat is eigenlijk alleen omdat het zo weinig geheugen gebruikt.

  Zet Xp erop en douw gewoon wat extra geheugen in je Pc. Dan draait het toch wel op ze best.

  (XP prof natuurijk, want Home is gewoon minder features)

  Beste Hardware ondersteuning: XP.

  Ik heb 2 Pc's op de ene 98 en de ander XP. Die met XP loopt bijna nooit vast. Ik doe er dan ook geen spellen op, maar dat doe ik op die 98bak ook niet.
 • Tjonge jonge wat zijn we hardleers, hij zegt nog uitdrukkelijk "probeer me niet te overtuigen van XP" en wat doen we???? tot 2 maal aan toe toch doen ;-)….
  Afijn voor zowel de officeomgeving als de priveomegving raad ik W2K aan. Stabiel, redelijk veilig en voldoende ondersteuning voor games en hardware. Ikzelf draai zowel zakelijk als prive (games) W2K pro en heb zeer zelden problemen. Mits je hardware het aankan zou ik dus zeker gaan voor W2K en anders W98SE, zeker geen ME……..
  Suc6
 • waarom velen nog steeds het niet meer ondersteunde dus steeds onveiliger WIN98SE aanraden boven een goed stabiel draaiend ME [met alle updates natuurlijk die nog wekelijks binnenkomen] is mij een raadsel.

  hebben al deze antie ME mensen er wel weer eens mee gewerkt met alle huidige updates :roll:

  moeten jullie [en de topic starter] echt is proberen :wink:

  en win 2000 super stabiel maar niks voor games [en games wou de topic starter spelen].
 • [quote:5a33333bcd]En games wou de topic starter spelen.[/quote:5a33333bcd]Dat kan ik niet uit de post van topic-starter halen :)
 • [quote:95d9a37cd6="casinowit"]

  en win 2000 super stabiel maar niks voor games [en games wou de topic starter spelen].[/quote:95d9a37cd6]
  ???? Ik draai alle spelen onder W2K, noem eens een spel wat niet draait onder W2K (DOS games uitgezonderd…)
 • Nu blijkt dat zowel Win 2000 als ME zijn aanhangers heeft is het voor mij er zeker niet simpeler op geworden.

  Een echte spellenfreak ben ik wel niet maar het gebeurt wel eens.

  En "niet zo geschikt voor games", wil dit dan zeggen dat sommige games niet draaien? Of dat Win2000 gewoon minder geschikt is voor multimedia?

  Ik weet het alleszins nog niet!
 • Spellen die niet onder windows 2000 draaien: Need for Speed Porsche en GTA2 (daar is dan wel een patch voor maar toch)

  En trouwens ik draai ook liever win2k dan xp
 • Ik draai van in de beginne al mijn PC's met W98se.
  Altijd al zonder probs. Ik zie het nut niet om iets anders te gebruiken om hetzelfde mee te doen: alleen omdat anderen dat zeggen.
  Diegenen die W98se afbreken weten niet wat ze zeggen. De meeste chraches gebeuren trouwens door eigen "geklungel".
  nb. Antwoorden mag natuurlijk maar verspil uw en mijn tijd niet met reklame voor XP.
 • [quote:643b38945b="Alicante"]Ik draai van in de beginne al mijn PC's met W98se.
  Altijd al zonder probs. Ik zie het nut niet om iets anders te gebruiken om hetzelfde mee te doen: alleen omdat anderen dat zeggen.
  Diegenen die W98se afbreken weten niet wat ze zeggen. De meeste chraches gebeuren trouwens door eigen "geklungel".
  nb. Antwoorden mag natuurlijk maar verspil uw en mijn tijd niet met reklame voor XP.[/quote:643b38945b]Mmm, sinds ik overgestapt ben van Win98SE naar W2K, heb ik geen bsod meer gezien, wat bij Win98 toch wel met enige regelmaat gebeurde.
  Maar misschien dat ik toevallig vanaf die dag wat minder "klungelig" met de computer omga :D
 • [quote:d26ca91b13="Alicante"] De meeste chraches gebeuren trouwens door eigen "geklungel".
  [/quote:d26ca91b13]

  Volledig mee eens.
  Goed geconfigureerd zijn het betrouwbare OS. (maar het blijft een Microsoft-product en deze bevatten allen de nodige veiligheidslekken)
  Windows Me betekent voor sommigen 'meer ellende', maar éénmaal goed geconfigureerd is het ook vrij stabiel en moet het zeker niet onderdoen voor 98 SE.
  Windows 2000 biedt je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het NTFS-bestandssysteem. (meer beveiligingmogelijkheden - misschien voor jouw ook een pluspunt).
 • als je echt niet over te halen bent om xp te gaan gebruiken ga dan voor win2k die is stabieler dan 98se en de enigste spellen die het bij mijn niet gedaan hebben zijn dos spellen (doen het wel in xp)
 • Ten eerste moet je toch eens uitleggen waarom "we" je niet kunnen overhalen voor XP?
  Prijs? registratie toestand?
  Misschien met een goed argument snoer je die mensen meteen hun mond.

  Ik draai ook vanaf het begin op 1 van mijn pc's XP en sindsdien nog NOOIT een vastloper gehad.
  En dan doe ik af en toe ook eens Flight Simulator 2002.
  Dat loopt dan als een speer en minder met 98se op dezelfde machine.
  P4 1,7Mhz; 256Mb;64mb videokaart.

  Windows ME zou ik meteen weggooien. (ervaring van mezelf en de pc's van 10-tallen klanten)

  Wil je absoluut GEEN XP, ga dan voor w2k.
 • win 98se is niet compatibel genoeg met usb apparaten en geeft genoeg blauwe schermen om er ziek van te worden

  ik denk dat win Me de oplossing is omdat Xp veel te veel videogeheugen in gebruik neemt en met zware grafics in een game zal hij ongetwijfeld warnings geven dat het grafisch geheugen tekort komt
 • Ik ben het volledig met de vraagsteller eens dat XP niet deugt. Da's gebaseerd op eigen ervaring; op een hele simpele PC qua hardware (maar absoluut zwaar genoeg en een hele stoot RAM) en met nauwelijks andere hardware geïnstalleerd (andere browser en winzip) was het een heel stuk onstabieler dan 2000 en werd je om de oren geslagen met niet nader gespecificeerde "serious system errors" die niet waren te verhelpen. XP neemt bovendien de gebruiker teveel bij de hand met allerlei wizards en daar heb ik een hekel aan.

  Over 9x en ME zal ik het maar niet hebben, da's alleen leuk als je herinstalleren van PC's als hobby hebt, blijft over het eerder genoemde 2000, dat ik pas zal inruilen als er geen drivers meer voor nieuwe hardware worden gemaakt die ik ooit in de toekomst zal moeten aanschaffen.
 • Voor jou:
  1: 2000
  2: 98 se
  3: 98
  4: ME

  Zelf draai ik al 1½ jaar met XP; eerst even wat moeten fine-tunen, daarna geen enkel probleem meer gehad.
  Groet :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.