Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijfruimte vrijmaken

Droopy
15 antwoorden
 • Dat lijkt simpel, gewoon opruiming houden.
  Dat is wat ik gedaan heb maar ik krijg er niet meer ruimte door.

  Het blijft volgens windows en norton gewoon op de schijf staan, terwijl
  via Totalcommander en dos 6,5 gb op de partitie staat blijft windows stug volhouden dat het 14,8 gb moet zijn wat op de d: partitie in gebruik zou zijn.

  Hoe krijg ik die ruimte nu echt terug?
 • 1) Ga naar de verkenner, en klik rechtermuisknop op C. Klik dan op Eigenschappen en dan op Schijfopruiming. Hij zoekt alles wat overbodig is op, je kunt dan dingetjes aanvinken, vink ze allemaal aan, en hij verwijderd alle overbodige dingen.

  2) Als je Norton SystemWorks 2003 Prof hebt, ga dan naar start en klik op alle programma's, klik dan op de map Norton Systemwork en dan op Norton Cleansweep, en dan op Fast and Safe Cleanup, hij verzameld dan ook alle overbodige dingen, en als hij klaar is klik op Nu Opruimen en hij maakt ook schijfruimte vrij.

  Zo doe ik het altijd om mijn schijf schoon te houden.
  Er is nog veel meer maar ik doe het zo!
  Suc6
 • Was het maar zo eenvoudig, dat is al lang gedaan, bij schijfopruiming gaat het bij mij om kruimelwerk, te meer ik dat zeer regelmatig doe.

  Het gaat hierbij om de d: partitie daar staat Win98SE op en niet
  win XP op waar ik normaal mee opstart

  Het gaat hier wel om een 8 gb dat ingebruik is en waar ik geen kans voor zie om het op te ruimen gewoon om dat ik het niet zie staan en waarvan ik denk het programma niet te hebbe die het wel kan opruimen.

  ook het progje chkdsk geeft 14,8 gb aan.
 • Nu weet ik het ook niet meer!
  Vraag ff verder!
 • Ik hoop dat er iemand langs komt die dit ook heeft meegemaakt, zodat er een oplossing komt.

  Formatteren vind ik vooralsnog geen oplossing.
 • waarom niet formatteren..? :-?

  back je spul up en format de boel :wink:
  daarna weer terrugzetten

  waarom niet
 • Kijk ff in de Computer Totaal van deze maand! Staat wel 4 á 5 bladzijden vol over je pc schoon en snel houden!
 • Probeer het eens met de volgende programma's:

  HDcleaner - http://www.downseek.com/download/5351.asp

  Omniquad MyPrivacy - http://www.ndt.org
  eview.asp?ObjectID=5853

  Suc6, spruitje
 • Bedankt voor je tip Spruitje, ik denk dat ik dat eerst eens probeer, voordat
  ik ga formatteren.
 • Misschien moet je die protectie van Sys Works ff legen. Rechts op prullenbak, en dat was het iets met protectet files verwijderen. Norton Sys works heeft de mogelijkheid dat je dingen weer terug kan halen. Dit is misschien de loze ruimte

  Timo
 • Dat laatste kan het haast niet zijn tengelgeer, want een totaaltelling via dos en totalcommander levert niet de totaal gebruikte ruimte op.
  Het verschil is gewoon 8 gig.

  Maar ik probeer alle tips, wees er zeker van.
 • Get is altijd te proberen. Soms haal ik ook wel 8 gb leeg. Gebeurd niet vaak maar soms wel. Dat blijft dan eerst daar steken.

  Timo
 • Het blijkt nu dat verwijderen van bestanden op d: en e: en f: altijd het gevolg heeft dat ze geen ruimte winst opleveren, ook niet in de prullebak belanden, en met de door jullie genoemde programma's geen oplossing geeft.

  Ook heb ik e: geformatteerd en de bestanden opnieuw geplaats, daarna wat erbij gezet en weer wat afgehaald.
  En weer kwam de ruimte niet vrij.

  Ben ik de enige met zoiets geks?
 • Je bent vast de enige niet….
  Probeer het eens bij tweakers.net

  Groet, spruitje
 • [quote:16e9fac27d="Droopy"]Het blijkt nu dat verwijderen van bestanden op d: en e: en f: altijd het gevolg heeft dat ze geen ruimte winst opleveren, ook niet in de prullebak belanden, en met de door jullie genoemde programma's geen oplossing geeft.[/quote:16e9fac27d] Beetje vreemde opmerking. Als ik het goed begrijp is D: het probleem. Dan laten we dus C:, E; en F: er dus ook maar even buiten, het is zo al ingewikkeld genoeg. De partitie zou 14,5 GB groot zijn terwijl er maar 6,5GB op past?
  In het verleden wel eens gehad dat er ruimte zoek was, maar toen bleek bij mij de schijfindeling niet goed te zijn. Is de schijf geformatteerd met WinXP of Win98? Win98 kan zonder fix niet overweg met schijven groter dan 64GB. Heb je ook D: al eens opnieuw geformatteerd? je beschikt over meer partities, de gewone data kun je waarschijnlijk wel even backuppen. Als er Windows op staat ligt het wat anders. Ook al gekeken naar verborgen bestanden, mappen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.