Vraag & Antwoord

OS Windows

win98SE rechtermuisknop-menu bijwerken

7 antwoorden
  • Wie weet hoe ik het menu dat verschijnt bij rechtermuisklik op een bestand, wijzig/aanpas aan mijn behoeften? ik wil namelijk nogal al vaak bijv. de html code van een .html bestand zien, of een bestand bijwerken. dus wil ik een knop in mijn menuutje, waarmee het bestand met kladblok oid wortd ingelezen als iemand een andere manier weet... alle iedeën zijn welkom alvast bedankt, Lodewijk
  • In dat menu staat ook 'Send To' o.i.d. Dat kun je i.i.g. veranderen. In windows2000 gaat dat zo: voeg een snelkoppeling naar kladblok toe aan de map C:\Documents and Settings\Username\SendTo Misschien is dat in '98 anders, maar dan zoek je naar sendto.
  • [quote:6cd6a779ee=":-)"] Misschien is dat in '98 anders, maar dan zoek je naar sendto.[/quote:6cd6a779ee] [i:6cd6a779ee]{Windowsmap}[/i:6cd6a779ee]\SendTo. Is standaard verborgen, maar als je hem bij Start / Uitvoeren intikt kom je er wel. Via het register kun je er ook koppelingen aan toevoegen in het hoofdmenuutje. Weet niet meer precies hoe dat werkte, maar zo ongeveer: HKEY_CLASSESROOT\{extensie}\{opdrachtnaam}\command. Zo ergens moet je zoeken.
  • Wat je ook kunt doen is een programma als Textpad of UltraEdit installeren. Deze meer geavanceerde editors voegen een item toe aan je rechtermuisknop-menu, zodat je een bestand direct kan openen in die editor. Bovendien doen deze editors o.a. HTML-tags highlighten. Dat werkt ook wel fijn en overzichtelijk.
  • [quote:b9b25e6523]ik wil namelijk nogal al vaak bijv. de html code van een .html bestand zien, of een bestand bijwerken. dus wil ik een knop in mijn menuutje, waarmee het bestand met kladblok oid wortd ingelezen [/quote:b9b25e6523] Dat kun je toch doen door op de rechts te klikken en dan te kiezen voor 'Bron weergeven' of denk ik nu te simpel. Succes.
  • je denkt te simpel: dat werkt alleen als je in een internet explorer zit. een gewoon html document op de pc wordt behandeld als ieder ander document.
  • Hebt ff opgezocht. (C!T mei 2002) 1. HKEY_CLASSES_ROOT\{extensie}\Shell 2. Nieuwe sleutel maken met de omschrijving van de opdracht via Bewerken - Nieuw - Sleutel 3. Nieuwe sleutel maken met de naam command 4. In de (standaard) waarde in command de opdracht plaatsen, waarbij %1 achter het programma staat als parameter. Bijvoorbeeld: notepad.exe %1

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.