Vraag & Antwoord

OS Windows

Tips na nieuwe installatie ?????

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hoi allen :D

  Eens in de 3 jaar formatteer ik de hele boel. Ga ik nu weer doen.
  Maar er is een harde schijf bijgekomen en veel andere hardware.
  Ik wil het deze keer goed doen. Gebruik trouwens XP prof.
  Heb totaal iets van 120 GB. Twee HD's van 60 GB.
  Daarbij een DVDr en een brandertje. Niks bijzonders.
  Ik wil nu eindelijk partities maken en heb daarvoor Partition Magic geregeld.

  Mijn idee is dus om de 2 hd's in drieeen te delen.
  Dus zeg maar HD 1, CDE en HD2 EFG.

  Vraag 1 : Is het nog steeds zo net als vroeger met 98 en 95 dat je de swapfile op een andere partitie moet zetten ivm de snelheid.???

  Vraag 2: Ik wil perse de brander en DVDr met belettering achter mijn partities dus dan H en I. Ik zie vaak dat deze tussen de partities staan.
  Partition Magic installeer je nadat de brander en DVDr al herkend zijn.
  Hoe doe ik dat????

  Vraag 3: Heeft het zin om PROGRAM FILES ook op een harde partitite te zetten. ??? Blijft je XP dan sneller ?

  Vraag 4: Ik wil gebruik maken van Drive Image, indien vraag 2 ja, dan moet je zeker ook die partitie backuppen om alles compleet te houden??

  Vraag 5: Al mijn pci sloten zijn vol (stuk of 5) Moet ik bij een schone installatie alles eruit trekken om alles opnieuw te laten herkennen.???

  Iemand tips???? :o
 • [quote:452256c364="antonio"]Vraag 1 : Is het nog steeds zo net als vroeger met 98 en 95 dat je de swapfile op een andere partitie moet zetten ivm de snelheid.???[/quote:452256c364]Het wordt wel aangeraden maar of het echt nodig is betwijfel ik: bij mij (HD1: 20Gb, HD2: 6Gb) staat hij gewoon op de C en ik heb geen hinder van traagheid[quote:452256c364="antonio"]Vraag 2: Ik wil perse de brander en DVDr met belettering achter mijn partities dus dan H en I. Ik zie vaak dat deze tussen de partities staan.
  Partition Magic installeer je nadat de brander en DVDr al herkend zijn.
  Hoe doe ik dat????[/quote:452256c364]Gewoon XP installeren en na de installatie gewoon je driveletters wijzigen: zet eerst je twee cd en dvd-drivers op letters achteraan, dan je hd-partitieletters kiezen en noemen zoals je zelf wil en dan je cd en dvd-drivers opnieuw hernoemen. (zo komen eerst hun letters vrij voor je partities - mijn lezer heet L en mijn schrijver S ) [quote:452256c364="antonio"]Vraag 3: Heeft het zin om PROGRAM FILES ook op een harde partitite te zetten. ??? Blijft je XP dan sneller ?[/quote:452256c364]Bij mijn weten niet, maar anderen zijn misschien slimmer dan ik. :D [quote:452256c364="antonio"]Vraag 4: Ik wil gebruik maken van Drive Image, indien vraag 2 ja, dan moet je zeker ook die partitie backuppen om alles compleet te houden??[/quote:452256c364]Bij mij staat op partitie C (6Gb groot) alleen mijn systeem + software. Daarvan maak ik geregeld een image die ik op mijn tweede schijf laat opslaan.[quote:452256c364="antonio"]Vraag 5: Al mijn pci sloten zijn vol (stuk of 5) Moet ik bij een schone installatie alles eruit trekken om alles opnieuw te laten herkennen.???[/quote:452256c364]Volgens mij is dit niet nodig: je formatteert en XP gaat zelf wel op zoek naar die dingen.
 • vraag 1: op de eerste partitie van je snelste schijf. Lees ook even http://www.aumha.org/a/xpvm.php

  vraag 2: Partition Magic kan deze klus klaren. (drivemapper heet dat onderdeel geloof ik)

  vraag 3: ik doe het. Je systeemschijf geraakt minder vlug gedefragmenteerd.

  vraag 4: begrijp ik niet goed :oops:

  vraag 5: Alle hardware gewoon laten zitten. Drivers installeren kan je altijd achteraf doen. Na de installatie van XP kan je best eerst de drivers voor je moederbord installeren. (Desnoods de nieuwste van het net downloaden.) Dan begin je aan de hardware, en misschien dat Xp al veel je hardware herkent.
 • Vraag 2: Dat gaat toch echt heel simpel met: Rechtsklikken op Deze Computer > Beheren > Schijfbeheer. Als je rechtsklikt op een drive, dan kun je de toegewezen driveletter(s) gewoon wijzigen.

  Vraag 4: Als je helemaal klaar bent met het inrichten van je systeem zoals je het wilt hebben, dan kun je natuurlijk het beste een image maken. Wel zo gemakkelijk als je hem ooit terug zet, want dan zijn alle wijzigingen ook meegenomen. Ofwel per partitie een image, ofwel een image van je gehele schijf. Maar een DATA partitie zal niet zo snel corrupt worden als een systeem partitie, dus zal deze meestal kunnen blijven staan. Wel belangrijke data backuppen natuurlijk, maar dat hoeft niet met Drive Image.

  In het algemeen wordt Windows niet sneller door data over verschillende partities te verdelen. Eerder trager, omdat de leeskop meer "heen en weer" moet. Het heeft wel andere voordelen, natuurlijk. Maar da's een heel ander verhaal.
 • He geinig Binary :D

  Dat schijfbeheer ziet er leuk uit. Lijkt wel een beetje op het scherm van Partition Magic. FF kijken wat ie allemaal kan.
  Zit je alleen niet met verkeerde verwijzigingen als je op deze manier driverletters verandert??????

  Gracias,
 • Ja dat kan natuurlijk. Wat betreft de CDROM-drives maakt dat meestal niet zoveel uit (hoewel Nero en CloneCD even opnieuw moeten worden ingesteld). Maar driveletters waar je echt programma's op hebt geïnstalleerd zal lastiger worden. Dit moet je dan ook zo spoedig mogelijk na installatie van Windows goed zetten. Als je partities al bestaan zal Windows dit tijdens installatie trouwens zelf al correct regelen. Heb je inderdaad allerlei programma's die de fout in gaan, dan is het eerder genoemde Drivemapper van Partition Magic een mogelijk alternatief.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.