Vraag & Antwoord

OS Windows

Waarom start win xp pro sneller dan win98se???

6 antwoorden
  • Ik had laatst een andere schijf tijdenlijk in mijn pc gezet en had daar win98se opgezet. Deze schijf is de zelfde schijf als mijn eigen schijf waar xp pro op staat. Maar hoe kan het dat als ik onder xp opstart waar veel programma's op geinstalleerd staan dat het in no-time is opgestart en dat die win98se schijf er veel langer over doet, terwijl er weinig programma's op geinstalleerd staan. Kan het kloppen dat win xp de drivers pas laad als tie ze nodig heeft, terwijl win98 alles laad bij het opstarten???
  • andere opbouw daar zit t m in. greetz, koen
  • [color=darkred:9653859d8b] Volgens mij ligt dat eraan dat XP bepaalde onderdelen pas opstart wanneer je ze gaat gebruiken, terwijl W9x ze gewoon meteen bij het opstarten opstart.... Dus XP lijkt sneller op te starten, maar als je daarna bijvoorbeeld start-programs wilt gebruiken, duurt het een aardig tijdje voordat je programs-folder "wakker wordt". [/color:9653859d8b]
  • Vreemd, programma's lijken wel direct te starten als ik op een programma klik, denk bijvoorbeeld aan de software van mijn tv kaart.
  • toch vreemd, als ik mijn p3 800mhz aanzet met win98se en mijn p4 2.8ghz met winxp dan is de pc met 98 het snelste klaar...
  • Moet je deze tweak is toepassen op je windows xp [url]http://www.tweakxp.com/tweakxp/display.asp?id=1477[/url] [b:e2839f7ab7]ENKEL VOOR DE PRO VERSIE[/b:e2839f7ab7] Wedde dat ie an 1000 keer sneller start als windows 98 :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.