Vraag & Antwoord

OS Windows

Meerdere gebruikers op XP laptop

Anoniem
Sellis
1 antwoord
 • De situatie is als volgt: NT4 netwerk met ca. 40 Win 98 clients. Op het netwerk worden geen (roaming) profiles of policies gebruikt. Voor de beveiliging gebruiken we Illusion '99. Hiermee worden de pc na een herstart weer in de originele staat terug gezetn. Door Illusion uit te zetten, dan te installeren en/of wijzigingenaan te brengen dan Illusion weer aan te zetten richten we de pc's in.
  Nu hebben we een laptop aangeschaft (als test - Toshiba 2100 series) en daar zijn geen drivers van win98 meer voor. Nu moet er dus met XP Pro gewerkt gaan worden. gebruik ik thuis en op mijn laptop ook, geen probleem dus, maar …

  Nu blijkt dat ik voor elke gebruiker alles in moet stellen. De laptop moet namelijk helemaal kant en klaar voor iedere gebruiker zijn (leerlingen en leerkrachten). Bureaublad instellen (pictogrammen) proxy, alle programma's installeren, printers, etc. Daarnaast moet ik voor die gebruiker inloggen en moet ik die gebruiker lokaal admin maken anders kan ik niet eens installeren.

  De 1e gedachte was om onder één gebruiker alles te installeren en dan de hele mikmak naar all users te kopiëren, maar dat werkt dus niet. Veel programma's vertikken het dan.

  Er moet toch een manier zijn om deze laptop in één keer goed te installeren zodat iedere gebruiker die inlogt hetzelfde te zien krijgt en met dezelfde programma's kan werken. Alleen het script dat vanaf de NT server draait geeft iedere gebruiker wel een homedrive en kan een ieder bij zijn eigen mail (Exchange 5.5).

  Wie heeft er een idee / oplossing?? Ben zeer benieuwd!


  RS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.