Vraag & Antwoord

OS Windows

XP INSTALLEREN

Anoniem
spiderned
6 antwoorden
 • hallo,

  Ik wil windows xp installeren op een harde schijf die ik eerst wil partitioneren met partition magic in verschillende partities voor de verschillende gebruikers. Moet dat met partition magic? Of kan dat ook in xp worden gedaan? Ik heb de pro vrsie. Verder wil ik graag mijn harde schijf eerst formatteren, en dan xp installeren. Hoe moet dit?
  Opstarten in dos
  en dan c:\ del *.*

  Wat moet ik doen als alles dan verwijdert is, ik wil dan namelijk xp installeren. Dan doet mijn cd-rom speler het denk ik niet meer.

  Kan iemand mijn vreagen beantwoorden?
  Alvast bedankt
 • EUhhh,
  wat wil je nu precies doen?
  -Partitioneren met PArtition magic is handig als je:
  Weet wat je wilt, weet wat je doet.
  Vooralsnog denk ik niet dat partitioneren je echt verder helpt…
  Ik ga er even van uit dat je XP pro wilt installeren, waarbij de harde schijf volledig gebruikt gaat worden voor XP. Je kunt dan alsnog ervoor kiezen om met partities te gaan werken om bijvoorbeeld de harde schijf in tweeën te delen (of meer).
  Het makkelijkst wat je dan kunt doen om te kijken wat er gaat gebeuren is:
  Stop de XP CD in de speler.
  Start de computer opnieuw op.
  Tijdens het opstarten druk je op DEL of een andere toets om in het bios terecht te komen. Dit is afhankelijk van de computer.
  IN het bios kun je (vaak bij advanced) een bootsequence vinden. DIt bepaald de volgorde waarin de computer op zoek gaat naar opstartbestanden. Hopelijk kun je hier ook kiezen voor CDROM.
  Sla het bios op. De computer start nu op met de opstartbestanden voor XP.
  Als ik me niet vergis (is al even geleden, graaf even mee in mijn geheugen) krijg je na enige tijd een scherm waarin aangegeven wordt dat je XP pro kunt gaan installeren. Je kunt op een gegeven moment aangeven of je wilt upgraden dan wel een nieuwe installatie wilt plegen.
  Tijdens het voortraject krijg je ook de vraag op welke partitie je XP wilt plaatsen. Hierbij kun je óók ervoor kiezen om de partities te wijzigen (wissen, maken). Als je hier niet echt in thuis bent kun je beter eerst op het forum op zoek gaan naar meer info over partitioneren…
  Resultaat: XP wordt op de machine geplaatst, zonder overblijfselen van voorgaande versies.
  Mocht de CD nou NIET werken, dan kun je opstartdiskettes gaan gebruiken. Voor XP is dat wat lastig. ALs ik me niet vergis kun je dan ook W98 diskettes gebruiken.

  Kom je er nog niet uit? mail even wat je voor problemen tegenkomt.

  Thor.
 • ik wil graag windows xp pro installeren
  met verschillende partities voor verschillende gebruikers
  bijv:
  c voor windows
  d voor programma's
  e voor gebruiker a
  f voor gebruiker b
  g voor gebruiker c

  en dan instellen dat iedre gebruiker mag komen in zijn eigen partitie + c en d.
  Dat is wat ik wil, en volgens mij heb je dan een programma nodig zoals partition magic, of kan dit ook in wondows zelf???

  Arrie
 • Gewoon booten van cd. In de instal kan je nog partities maken en formaten. Ik moet wel zeggen dat PM makkelijker is, het maakt dus niet uit. Kan eerst met PM maar hoeft niet.

  Timo
 • Nah gewoon de windows xp cd gebruiken

  tis echt zo makkelijk wist zich vanzelf hoor….

  PM is zeker niet slecht maar voor hetgeen wat jij wilt verschrikkelijk omslachtig…terwijl hetgeen wat je wil met de winxp cd binnen 10 minuutjes wordt gedaan en dan kun je gaan installen….
 • Als je er niet zo veel van weet is pm ff makkelijk, geen gedoe met cijfers en gokken maar zien wat je doet. Maar idd, kan ook gewoon met cd maar ik geef de voorkeur aan pm.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.