Vraag & Antwoord

OS Windows

Pst file op cd plaatsen...

5 antwoorden
  • Ik heb in ons bedrijf enkele users die pst files hebben van meer dan 1 gig. Nu ben ik van plan om nieuwe pst files te maken voor deze users en dit per jaar. Bv 2000.pst, 2001.pst, 2002.pst. Ik wil dit op een cd plaatsen zodat er weer wat meer serverruimte vrijkomt. Maar aangezien de gebruikers meestal niet weten hoe ze deze pst files moeten importeren (configureren) en ik niet steeds voor 1 mail uit 1 bepaald pst gans het zootje wil installeren , is mijn vraag de volgende... Kan je pst files rechtstreeks lezen op de één of andere manier zonder dat je moet de services van exchange aanpassen? Of sla je het beste gewoon de emails gewoon op een cd op. Of wat is het beste om te doen?
  • Je kunt Outlook mailbestanden niet inlezen zonder medewerking van Outlook, Micro$oft doet niet aan OpenSource. Wat je wel kunt doen is die mailboxen verplaatsen naar een andere schijf/computer en deze importeren in aparte mappen (2000, 2001, etc) in ExchangeServer/Outlook zodat ze ze nog wel kunnen inzien. Je bereikt hiermee dat deze redelijk overbodige bestanden wel inleesbaar zijn maar geen capaciteit innemen op de productieschijven van de server.
  • [quote:8114adfb16="ODF"]Je kunt Outlook mailbestanden niet inlezen zonder medewerking van Outlook, Micro$oft doet niet aan OpenSource. [/quote:8114adfb16] Ja, dit is wat ik eigenlijk bedoel. Gewoon direct de bestanden bekijken zonder dat je nog eens extra software nodig hebt.
  • Als dit verhaal specifiek over exchange-servers gaat, heb ik er geen verstand van. Anders heb je misschien iets aan het volgende. Outlook (OE ook meen ik) eist dat bestanden leesbaar en schrijfbaar zijn. Dus opslaan op CD is geen optie lijkt me. En met die 1GB moet je oppassen, dat is bij mijn weten de limiet. Een emailtje meer en de boel crasht en je PST is corrupt. Waarom laat je de gebruikers de emails niet lokaal opslaan? Inderdaad bv per jaar. En jij maakt eenmalig een backup op CD voor ze.
  • [quote:c1e38d2462="Wim Sturkenboom"]Als dit verhaal specifiek over exchange-servers gaat, heb ik er geen verstand van. Anders heb je misschien iets aan het volgende. Outlook (OE ook meen ik) eist dat bestanden leesbaar en schrijfbaar zijn. Dus opslaan op CD is geen optie lijkt me. En met die 1GB moet je oppassen, dat is bij mijn weten de limiet. Een emailtje meer en de boel crasht en je PST is corrupt. Waarom laat je de gebruikers de emails niet lokaal opslaan? Inderdaad bv per jaar. En jij maakt eenmalig een backup op CD voor ze.[/quote:c1e38d2462] Wat de server betreft>> het gaat over exhange 5.5. De grootte van de pst files is volgens de site van ms. gelimiteerd op 2 gig. En lokaal opslaan lijkt me nogal link. Het zijn dan ook maar enkele gebruikers die een zeer grote pst file hebben, en dit zijn dan nog allemaal directieleden. Ik heb het proberen uitleggen om ze toch maar lokaal te bewaren maar de schrik voor een schijfcrash zit er blijkbaar goed ingebakken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.