Vraag & Antwoord

OS Windows

Sloom !!

17 antwoorden
  • Hey. Sinds 1 a 2 weken is mijn pc erg langzaam, zeker gezien de specificaties. En dat terwijl ik ongeveer een maand geleden een schone installatie heb gedaan... Ik heb: - ad-aware + spybot laten draaien - niets - gedefragmenteerd mt Norton Speeddisk - gescand op virussen met NAV 2003 - nauwelijks iets laten opstarten (bij msconfig bv.) - regcleaner en Norton cleansweep gedraaid Kortom, alles geprobeerd. Hij is vooral langzaam (als ik het vergelijk met toen ik hem net had, en even na de schone installatie) bij het opstaren, dan blijft ie welgeteld 43 seconden op het Windows-logo staan, t.o.v. van 5 sec hiervoor. Meteen bij het opstarten van Windows is het geluid van windows al erg krakend. Ook als ik een mp3-tje afspeel, onderbreekt ie af en toe, ook is ie krakend. Als ik een programma (zoals Kazaa, of welk ander prog. dan ook) is hij nog veeel slomer: zelfs de muisaanwijzer gaat langzaam of hangt zelfs even vast. Het is niet normaal terwijl dit de pc is: PIV 2,66 Ghz 1024 DDR MB 120 GB 7200 Geforce 4 Ti4200 Wie helpt???
  • heb je toevallig pas servicepack1 geinstalleerd? dan is dat bijna zeker de oorzaak . oplossing alle nieuwe updates ophalen.
  • 1) Welk O/S heb je geinstalleerd? 2) Een tip is om geen "Symantec" producten te gebruiken, en vooral geen "Norton cleansweep". 3) Schakel "Norton cleansweep" uit met msconfig bij het opstarten. Met vriendelijke groeten, vanbaren :D
  • [quote:9a1c7aee2c="vanbaren"]2) Een tip is om geen "Symantec" producten te gebruiken, en vooral geen "Norton cleansweep".[/quote:9a1c7aee2c] Nog nooit van gehoord.. hoezo? Ik gebruik al tijden NAV2003, maar m'n systeem wordt er echt niet sloom door ofzo.
  • [quote:83915fbadd="InZane"][quote:83915fbadd="vanbaren"]2) Een tip is om geen "Symantec" producten te gebruiken, en vooral geen "Norton cleansweep".[/quote:83915fbadd] Nog nooit van gehoord.. hoezo? Ik gebruik al tijden NAV2003, maar m'n systeem wordt er echt niet sloom door ofzo.[/quote:83915fbadd] Yup slaat indd nergens op , ik heb ook altijd nav2003, maar de enige keren dat emn pc slomer wordt is als ik virus scan (*DUH*)
  • Inderdaad heb ik SP1 geinstalleerd, maar dat was meteen na de schone installatie, en toen is ie 1 a 2 weken gewoon (heel) snel geweest. En ik heb ook een half jaar Norton gebruikt, ook toen was ie snel. Heeft iemand misschien nog een oplossing? Anders zal ik SP1/Norton deinstalleren.., dit doe ik liever nog niet omdat ik er zolang goed mee heb gewerkt. Misschien dat het een driver/software conflict is ofzo? Maar ik heb niet pas nieuwe drivers geinstalleerd (wel 3d kaart, maar op dat moment was ie al sloom).
  • Patch Q811493 Van je systeem verwijderen. Zie ook vele andere soortgelijke berichten in dit forum
  • // F@nky: Deze update (Q811493) zou, als ie geinstalleerd is, toch bij software moeten staan, of niet? Dit is niet het geval. Ik heb overigens Windows XP Home Edition. // Casinowit: Je zegt dat ik als evt. oplossing ALLE updates moeten installeren, dit lijkt me wat overbodig, welke moet ik precies installeren?
  • gewoon ALLE updates installeren.... :p
  • Norton heeft volgens mij geen enkele invloed, je kunt zelfs met de Norton Utilities het zaakje nog een beetje schoon houden en je kunt bij de opties kiezen of Norton tussendoor nog taken moet uitvoeren. Regelmatig defragmenteren is aan te raden om hem snel te houden en je spyware eraf halen d.m.v. Lavasoft Adaware. Ook alle nutteloze programma's op de achtergrond die je niet gebruikt uitzetten. greetz
  • Sorry, ik was niet duidelijk. [b:b5bcf0c511]Microsoft [/b:b5bcf0c511]patch Q811493 geeft allerlei onverwachte performance problemen. en deze kun wel deghelijk de-installeren, probeer het maar eens.
  • Dan zal ie toch eerst moeten weten hoe....en waar deze update zich bevind alvorens hij deze wil verwijderen. :wink:
  • OK, Start ==> Configuratie ==> Software ==> Selecteer [i:9cf4f30f26]Microsoft XP Hotfix Q811493[/i:9cf4f30f26] en klik op "Verwijderen" PS Ik heb ook XP Home en het werkt nu weer prima
  • [quote:4f838a176a="ludere"]// F@nky: Deze update (Q811493) zou, als ie geinstalleerd is, toch bij software moeten staan, of niet? Dit is niet het geval. [/quote:4f838a176a] [quote:4f838a176a="F@nky"] OK, Start ==> Configuratie ==> Software ==> Selecteer Microsoft XP Hotfix Q811493 en klik op "Verwijderen" PS Ik heb ook XP Home en het werkt nu weer prima [/quote:4f838a176a] Wat klopt hier nou niet aan? :wink:
  • ik heb dit ook gehad steeds met opstarten kwam pas na ongeveer 40 sec het welkoms deuntje. oorzaak was de geluidskaart soundblaster 5.1 nadat ik deze had geupgrade voor windows xp starte windows weer vanouds op
  • Wat trouwens ook wel eens wil helpen in het geval van een nVidia kaart in je PC. Start>Uitvoeren>msconfig>Services: En daar de 'nVidia Driver Helper Service' uitschakelen.
  • ik kamp met hetzelfde. In ComputerTotaal heeft niet zo lang geleden iets gestaan daarover. Er schijnt iets in het register aangepast te moeten worden. Ik kan helaas het artikel niet terugvinden. Mocht jij het vinden, houd ik me aanbevolen. Peter p.e.leistra@hccnet.nl

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.