Vraag & Antwoord

OS Windows

problemen met boot.ini

Anoniem
Binary
9 antwoorden
 • Ik heb de boot.ini aangepast, en nu is het verkeerd! bij het opstarten krijg ik het bericht dat er een fout in de boot.ini zit, en dat er nu word opgestart vanaf c:/windows.

  Maar dit wil ik helemaal niet! want op c:/windows staat een versie van windows die niet meer werkt, dus ik kan nix meer met deze computer. Nu moet ik dus de boot.ini weer in orde maken, dus ik heb de harde schijf op m'n andere computer aangesloten, en ik zoek nu het bestandje boot.ini op de harde schijf. maar ik kan het met geen mogelijkheid vinden! waar staat dat ding?

  zijn er nog andere mogelijkheden op de goede windows XP te laten starten? Op de computer met de verkeerde boot.ini staan namelijk twee versies van windows XP één in C:/windows, deze is stuk, en mag niet worden gestart, en één in C:/window, deze moet starten.

  alvast bedankt
 • Je zou de winxp cd erin kunnen douwen en de recovery mode vanuit setup starten. Typ help en je ziet opdrachten als [b:60494bb5a6]fixboot[/b:60494bb5a6] en [b:60494bb5a6]fixmbr[/b:60494bb5a6]. Als dat niet lukt zou je er een nieuwe Windows XP installatie naast kunnen zetten, maar niet verdergaan met de installatie. Dus: in het 'blauwe lage-resolutie gedeelte' lekker laten draaien, maar na herinstallatie een ander optie uit het opstartmenuutje kiezen.

  Bij mij lukt het twee dagen geleden nog, dus suc3…4…5…6 :D
 • boot.ini staat in de root van je systeemschijf.

  Waar je wel op moet letten is dat windows dit soort bestanden standaard verbergt.
  Via de 'folder options' in je explorer kun je dat soort bestanden zichtbaar maken en vervolgens kun je je boot.ini bijvoorbeeld bewerken met notepad.
 • [quote:dae5521c07="InZane"]Waar je wel op moet letten is dat windows dit soort bestanden standaard verbergt.
  Via de 'folder options' in je explorer kun je dat soort bestanden zichtbaar maken en vervolgens kun je je boot.ini bijvoorbeeld bewerken met notepad.[/quote:dae5521c07]

  Het probleem is dat hij niet in Windows kan komen. Hij moet het dus op een andere manier proberen
 • De eenvoudigste manier is om met KLADBLOK (Notepad) het bestand boot.ini te openen. Daarna is het gewoon een kwestie van WINDOWS vervangen door WINDOW en opslaan. Het bestand boot.ini is normaal altijd hidden en system, zodat je het alleen te zien krijgt als je in Mapopties de beide opties voor verborgen (systeem)bestanden uitzet. Maar kladblok kan het bestand ook openen zonder dat het zichtbaar is. Een alternatief is om gewoon onderstaande tekst in Kladblok te plakken en dan als boot.ini op te slaan in de root op de bedoelde schijf:
  [code:1:b24aa3219a]
  [boot loader]
  timeout=10
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect[/code:1:b24aa3219a]

  De commando's [b:b24aa3219a]fixmbr[/b:b24aa3219a] en [b:b24aa3219a]fixboot[/b:b24aa3219a] hebben hier overigens totaal geen zin. Deze maken geen boot.ini aan en corrigeren deze ook niet.
 • Ik heb de tekst van binary ff in een bestandje gezet, en opgeslagen als boot.ini Het werkte in één keer perfect!!!!!!!!!
  dat is nog eens snel uit de brand geholpen

  BINARY, DO BIST BJUSTERBAARLIK ALDERVERSKUORENST GEWELDIG!!!

  :D


  en alle anderen trouwens ook bedankt voor de reactie
 • [quote:2d08de9946="DJPeedee"][quote:2d08de9946="InZane"]Waar je wel op moet letten is dat windows dit soort bestanden standaard verbergt.
  Via de 'folder options' in je explorer kun je dat soort bestanden zichtbaar maken en vervolgens kun je je boot.ini bijvoorbeeld bewerken met notepad.[/quote:2d08de9946]

  Het probleem is dat hij niet in Windows kan komen. Hij moet het dus op een andere manier proberen[/quote:2d08de9946]

  Wel het topic lezen he :)

  Hij zei dat ie z'n schijf in een andere pc had gestopt om bij boot.ini te kunnen komen.
 • [quote:9acf150bb3="kanertw"]BJUSTERBAARLIK ALDERVERSKUORENST[/quote:9acf150bb3]
  :P Wa't dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries
 • Start anders met dos diskette op.
  Ga dan naar de root (C:??)
  en type dan edit boot.ini in.
  Dan opent die de boot.ini en kunje hem zo aanpassen.

  Good luck

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.