Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Alleen Windows Media Player speelt af.

None
11 antwoorden
 • Ik heb WIN 98 SE.
  Op dit moment kan ik audio cd's alleen afspelen via Windows Media Player. Met geluis erbij wel te verstaan.
  Elke andere softwarematige cd-speler werkt niet. Bijv. cd speler in DaviMusic, de cd speler van Windows.
  D.w.z. als ik een cd in in de cd romspeler stop, dan wordt deze wel herkende door de cd spelers en als je start met afspelen worden tracknummer en speelduur weergegeven, maar zonder geluid.
  Is er binnen Win een instelling, die voorkeur geeft aan de Widows Media Player? Ik heb de cd speler binnen multimedia al verwijderd en opnieuw geinstalleerd, maar zonder resultaat. Geldt ook voor DaviMusic.
  Ik zie de reakties wel tegemoet, Jan K.
 • Heb je bij de geavanceerde instellingen van je geluidsinstellingen (in je system-tray) al eens gekeken welke apparaten aan staan. Mogelijk zit daar je probleem.
 • Ik kan geen afwijkende instellingen vinden, of ik moet iets stoms over het hoofd zien.
  Ik heb ook Winamp even geprobeerd. Speelt ook gewoon af, maar zonder geluid. Win media player blijft het echter nog steeds voorbeeldig doen, althans, geeft wel geluis, als enigste softwarematige speler. Maar ik prefereer toch de Win cd speler, om zijn eenvoud.
 • Als je dubbelklikt op het pictogram van de volume regeling in je system tray, welke apparaten zie je dan in beeld en staan die allemaal aan en open ?
 • Alles staat open, nergens is dempen aangevinkt. Ik heb de opties van Win Media Player nagelopen, maar kan nergens iets vinden, waardoor ik een voorkeursinstelling zou hebben ingesteld voor deze player.
  Wel WIN 98 SE opnieuw over de oude heen geinstalleerd. Maar zonder resultaat, d.w.z. uit de cd speler van Windows nog steeds geen geluid, terwijl hij wel afpeelt, de teller in de display loopt en het aantal tracks van de cd wordt getoond. Raar, maar waar.
  Het zou te overwegen zijn, om een schone installatie van WIN 98 te doen, maar daarmee is niet het hoe en waarom te verklaren. Trouwens, ik heb recentelijk een Ghost teruggezet, met een werkende cd speler. Dit was een Ghost van een schone installatie van WIN 98 met de noodzakelijke drivers erbij, grafische, geluid, printer enz. Toen met een correct fuktionerende cd speler. Maar deze teruggezette Ghost bevatte ook zomaar een niet goed funktionerende cd speler. Daar was die toen ook opeens stil.
 • [quote:84cdb651b1="Peter Vooges"]Als je dubbelklikt op het pictogram van de volume regeling in je system tray, welke apparaten zie je dan in beeld en staan die allemaal aan en open ?[/quote:84cdb651b1]

  Kijk vooral even hoe CD audio staat ingesteld.
  Als die er niet bij staat kun je die alltijd nog zichtbaar maken via Eigenschappen (te vinden bij opties).

  Heb d'r zelf ook al weleens last van gehad. Heeft te maken met het feit dat Windows Media een CD via Wave speelt en een programma zoals winamp gooit het geluid gewoon rechtstreeks over CD audio.
  Hopelijk snap je wat ik bedoel.
 • Ik denk te snappen, wat je met dat laatste bedoeld. De Mediaplayer speelt in weze een wav en Winamp speelt de daadwerkelijke audiotrack.

  Maar ook na controle van CD audio, naar ik meen in volumeregeling niets afwijkends kunnen vinden. Volumeschuiven staan open en nergens is dempen aangevinkt. Er moet toch ergens binnen WIN 98 een instelling verkeerd staan ingesteld. En zelfs zodanig, dat een herinstallatie deze schijnbaar niet overruled. Ik zal zelf nog eens in één van mijn andere PC's kijken, waar de cd speler het wel doet, wat mogelijk anders ingesteld staat. Ik focus mij voorlopig even op de media speler, daar deze de enigste speler is, die nog geluid produceert van een CD.
  Wavebestanden afspelen via Winamp lukt namelijk wel.
 • Schiet me net te binnen: Heb je het audiokabeltje van de cdrom-speler naar je geluidskaart wel aangesloten?
 • Bedankt voor de tip, maar van beide cd-rom spelers is het kabeltje aangesloten. Moest ook wel, anders kon ik mijn cd's ook niet met geluid afspelen in de mediaplayer, want met die speler krijg ik wel geluid via mijn boxjes. Maar alle andere softwarematige spelers draaien wel, hebben een lopende teller in hun display, maar geen geluid.
  En dat is de kern van het probleem, waarom wel geluid via de media player en niet via alle andere spelers, al dan niet geintergreerd in een programma.
 • Je zegt twee cd-spelers te hebben aangesloten. Dat betekent dan denk ik, dat je de ene speler analoog (drie aderige kabel) en de andere speler digitaal (2 aderige kabel) hebt aangesloten op de geluidskaart. Ik weet dat de volume regeling van de windows media-speler via de schuif van "wav" gaat, ook al heb je die speler digitaal aangesloten. Mogelijk staat CD-digitaal niet in de volume regeling opgenomen en zit daar het probleem.
 • Beide cd-rom spelers zijn analoog aangesloten aan de geluidskaart,
  Terratec DMX.
  Omdat voorheen dit atijd heeft gefunctioneerd, zit ik mij nu dus rot te zoeken in de softwarematige kant van het geheel. Ik veronderstel, dat het geen hardwarematig probleem is, maar gewoon een kromme instelling ergens in welke software dan ook. Maar om alles uit te sluiten, zal ik mij ook nog eens op de hardware storten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.