Vraag & Antwoord

OS Windows

Na formatteren krijg ik beschermingsfout, pc start niet op

Anoniem
AntWoman
3 antwoorden
 • Ik heb van een NTFS schijf eerst met fdisk geprobeerd de partitie te verwijderen. Dat lukte in zoverre; ik moest opnieuw opstarten en toen kon ik pas het logische station verwijderen. Toen nog een keer opstarten en toen kon ik formatteren. Logisch (FAT32) station aangemaakt om windows te installeren, maar toen kreeg ik de volgende melding:

  [b:eb8a989e6d]Setup heeft een gecomprimeerd volume of een schijfcacheprogramma op uw pc aangetroffen. Sluit setup af en controleer uw gecomprimeerde schijven met uw compressie-software, of verwijder het schijfcacheprogramma.[/b:eb8a989e6d]

  Ik heb hier dus een (zo goed als) lege harde schijf. Geformatteerd. Hoe kan ik evt. het schijfcacheprogramma verwijderen?
  Want ik kon kiezen voor setup afsluiten of doorgaan. Ik ben dus eerst doorgegaan, windows netjes geïnstalleerd, maar toen kwam dus die melding. Ik heb de boel nu weer geformatteerd, alleen kan ik nu niet verder.
  Wie weet wat ik moet doen?
 • In http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=559326#559326 staat een goeie tip van Binary. Misschien kom je er daarmee wel uit? (en anders hoop ik dat hij dit draadje leest :D )
 • Hmm, Win'98 moet toch worden geinstalleerd op een primair station ( het eerste primaire station wel te verstaan..)
  Wat betreft je foutmelding, die krijg ik bij het herinstalleren van windows, waarbij ik het formatteren niet via de setupdiskette van windows gedaan heb, meestal ook.
  Ik negeer deze altijd, en start vervolgens handmatig vanaf de cdrom het programma setup.exe.
  Daarna installeert windows zonder problemen.
  Geen idee waarom windows deze foutmelding geeft, mogelijk omdat bij format c: /s er opstartbestanden op de schijf worden gezet.
  Windows klaagt bij de herinstallatie nmlk ook nog al eens dat er al een os op staat, wat ook niet het geval is ;)

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.