Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe formatteer ik C:\ in Windows 2000 ?? HELP

Anoniem
InZane
13 antwoorden
 • Ik heb een Ghost-image gemaakt van mijn c:\ schijf. Aangezien ik onlangs een virus heb gehad, wil ik de c:\ graag formatteren en dan de Ghost-image terugzetten. Maar nu komt mijn probleem … ik krijg de c:\ NIET geformatteerd.

  Ik draai onder Windows 2000. Mijn h-disk is verdeeld in 3 partities, c:\, d:\ en e:\. Op c:\ staat W-2000 geinstalleerd.

  Ik heb format.com (degene die onder de Windows directory onder System 32 staat) gekopieerd naar de Ghost bootdisk. Ik start pc op met Ghost bootdisk en als ik dan format uit wil voeren dan geeft hij een melding dat dit NIET in een DOS-omgeving gebruikt kan worden !?!?!

  WAT DOE IK FOUT ??? Voor Windows-2000 heb ik met Windows ME en Windows 98 gedraait en daar ging het formatteren gemakkelijk.

  Mijn h-disk is wel NTFS, heeft het daar iets mee te maken ??

  Hopelijk kan iemand van jullie mij helpen !!

  Alvast bedankt !!
 • Yep, dat heeft er mee te maken, dos ondersteunt alleen fat.

  wat je zou kunnen proberen is om via de win2000 cd op te starten, en het programma vanaf die cdrom te starten.

  Max
 • [quote:85412b6f9c="maximilaan"]
  wat je zou kunnen proberen is om via de win2000 cd op te starten, en het programma vanaf die cdrom te starten.

  Max[/quote:85412b6f9c]

  Bedoel je met het programma, format.com of W-2000 setup ? :oops:

  Heb op win2000 cd gekeken, maar daar staat format.com niet op.

  Win2000 setup kan ik "niet" uitvoeren, tenzij ik mijn systeemkast opendraai en mijn videokaart uitwissel. De mijne (Gforce4 Ti4200) wordt namelijk NIET ondersteund. Vandaar ook dat ik een Ghost-image heb gebrand :(

  Begrijp ik het nou verkeerd of kun je met een NTFS geen format meer uitvoeren ??
 • format.com gaan geen nfts schijf formateren. Hij kan alleen in Fat16 en Fat32 formateren.
 • [quote:ec38952d3a="Johnny321"]format.com gaan geen nfts schijf formateren. Hij kan alleen in Fat16 en Fat32 formateren.[/quote:ec38952d3a]

  Ja, ok. En hoe formatteer ik dan mijn h-disk ?????
 • Met fdisk c partitie weggooien en een nieuwe partitie aanmaken.

  en formateren maar.


  FORMAT /fs:ntfs


  Peter
 • Een ghost image kun je gewoon terugzetten over een ongeformatteerde partitie. Je krijgt dan de bestandsindeling die de image heeft. Zo kun je bv. een FAT32 image over NTFS heen zetten.

  Formatteren gaat makkelijk met Partition Magic. Als je die niet hebt, kun je de setup van 2000 starten. Je krijgt op een gegeven moment de vraag of je een partitie wilt formatteren. Ja, die partitie wil ik graag formatteren, setup voert het uit, en daarna sluit je setup af.
 • [quote="Mystery1Win2000 setup kan ik "niet" uitvoeren, tenzij ik mijn systeemkast opendraai en mijn videokaart uitwissel. De mijne (Gforce4 Ti4200) wordt namelijk NIET ondersteund. Vandaar ook dat ik een Ghost-image heb gebrand :(


  Daar heb ik nog nooit van gehoord!
  Ik heb zelf ook een GF 4 Ti 4200 en ik kan daar alle setups van windows mee draaien!
  Kan misschien wel zo zijn dat na de installatie je videokaart niet goed wordt herkend. Da's gewoon een kwestie van nvidia drivers downloaden en installeren.

  Vraag me af hoe je erbij komt dat dat niet kan :-?
 • [quote:0f48505987="InZane"][quote="Mystery1Win2000 setup kan ik "niet" uitvoeren, tenzij ik mijn systeemkast opendraai en mijn videokaart uitwissel. De mijne (Gforce4 Ti4200) wordt namelijk NIET ondersteund. Vandaar ook dat ik een Ghost-image heb gebrand :(
  [/quote:0f48505987]

  Daar heb ik nog nooit van gehoord!
  Ik heb zelf ook een GF 4 Ti 4200 en ik kan daar alle setups van windows mee draaien!
  Kan misschien wel zo zijn dat na de installatie je videokaart niet goed wordt herkend. Da's gewoon een kwestie van nvidia drivers downloaden en installeren.

  Vraag me af hoe je erbij komt dat dat niet kan :-?

  Daar ben ik achter gekomen door elk stukje hardware uit mijn pc eruit te halen en opnieuw setup proberen uit te voeren. Toen ik er een andere videokaart in had gezet deed setup het wel ……….
 • [quote:84390de2bb="BrigitteW"]Formatteren gaat makkelijk met Partition Magic. Als je die niet hebt, kun je de setup van 2000 starten. Je krijgt op een gegeven moment de vraag of je een partitie wilt formatteren. Ja, die partitie wil ik graag formatteren, setup voert het uit, en daarna sluit je setup af.[/quote:84390de2bb]

  Ik zal wel iets fout doen, maar als ik (via W-2000 setup) zeg om partitie D:\ te formatteren (op C:\ staat Windows geinstalleerd) dan gaat na het formatteren van D:\ de setup gewoon verder en begint ie W-2000 te installeren op de D:\. Met als gevolg dat ik nu op C:\ en D:\ W-2000 heb staan.

  WAT DOE IK FOUT ????? :cry:
 • Ten eerste hoef je helemaal niet te formatteren als je een image terug zet. De bestaande data is verdwenen en de nieuwe installatie zichtbaar. Dus wat is daar dan het probleem. Ten tweede probeer jij misschien de installatie vanuit de lopende Windows te doen? Dat gaat nooit lukken. Wat je wel kunt doen is booten vanaf de CDROM en in het partitiescherm de partitie verwijderen (met D = Delete) en opnieuw aanmaken (met C = Create). Daarna deze partitie kiezen om te installeren en kiezen tussen FAT en NTFS. Formatteren gaat daarna automatisch.
  Mocht je er helemaal niet uitkomen, download dan [b:e720bbdd96]delpart.exe[/b:e720bbdd96] en verwijder je partitie daarmee: http://www.2e.org/files.htm
 • [quote:2ce2442875="Binary"]Ten eerste hoef je helemaal niet te formatteren als je een image terug zet. De bestaande data is verdwenen en de nieuwe installatie zichtbaar. Dus wat is daar dan het probleem. [/quote:2ce2442875]

  Aangezien ik een virus had en hoogstwaarschijnlijk een hacker, heeft een kennis mij het advies gegeven om de h-disk helemaal te formatteren….en dan pas de image terugzetten. Vandaar.
 • En de image moet op H worden teruggezet? Onzinadvies in dat geval. Overigens heb je niet zo snel een hacker.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.